Povestea cafenelei Ramayana este una de inspiraţie orientală: decoruri, ceaiuri, atmosferă. S-a născut odată cu criza, în 2008, şi a crescut molcom.
Ana Sofia Tudose, events manager al cafenelei, povesteşte că, în urmă cu patru ani, „proprietarii, un cuplu, au venit cu această idee după ce, într-o seară, s-au dus într-o cafenea similară şi au văzut că este plină. Atunci s-au gândit să facă şi ei acelaşi lucru, cu toate că veneau dintr-un cu totul alt domeniu de activitate”.
Astfel, a fost renovată casa în care se află acum Ramayana, un spaţiu generos care oferă locuri pe două niveluri, la parter şi subsol, apoi au fost făcute decorurile şi au fost aduse accesoriile, majoritatea din China. Toată investiţia s-a ridicat, la vremea respectivă, la o sută de mii de euro. Ceaiurile vin de la ferme de peste tot din lume printr-un distribuitor din afara României, iar comenzile, de circa 60 de kilograme, se fac la aproximativ 2-3 luni. În cafenea, un ceai generos costă aproximativ 16 lei, dar vine însoţit şi de câteva fursecuri.
Cu program non stop
Aflată, iniţial, sub influenţa Indiei, căci într-acolo ne duce şi numele, preluat de la epopeea antică omonimă a poetului indian Valmiki, treptat, spiritul ceainăriei a rămas mai degrabă oriental. „Noi am renunţat un pic în a face o legătură directă cu India, practic singura similaritate fiind decorurile. Preferăm să spunem că atmosfera este din 1001 de nopţi. Este oriental, combină mai multe culturi, iar elementul comun pe care îl găsim este starea de bine, confort, exotism”, mai spune Ana Sofia Tudose.
Citeste AICI intreaga poveste
Citeste si
Profitul din ceaşca de ceai
Fructele: putine calorii, gust delicios
Stresul te poate transforma într-un pacient depresiv... activ