x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Preparat tradițional african, sub cloșurile ”Chefi la cuțite”

Preparat tradițional african, sub cloșurile ”Chefi la cuțite”

27 Noi 2018   •   17:59
Preparat tradițional african,  sub cloșurile ”Chefi la cuțite”

Jurizările pe nevăzute se apropie cu pași repezi de final, motiv pentru care concurenții vin și mai hotărâți să pună sub cloșuri printre cele mai interesante preparate. Așa se face că diseară, de la 20:00, pe Antena 1, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu vor fi surprinși de o rețetă exotică ce are la bază o combinație între pește, fasole și platană, un soi de banană verde, cu o textură aparte.

Mufete, așa se numește preparatul tradițional din Angola pe care îl va pregăti Edna Bahu în această seară pentru cei trei jurați. Această rețetă africană pe care a învățat-o de la mama sa, bucătăreasă, este foarte populară în Africa, fiind pregătită la fiecare eveniment special, însă cei trei chefi nu vor reuși să deslușească specificul unei farfurii ce redă gusturile și mirodeniile unei zone cu totul și cu totul diferite. Dacă exotismul farfuriei va fi suficient pentru a-i obține Ednei un pașaport de trecere către etapa următoare, dar și ce surpriză a pregătit concurenta pentru chef Dumitrescu și soția sa, telespectatorii pot vedea de la ora 20:00.

Tot marți seară, chefii vor intra în lupta culinară pentru amuleta cu numărul 10, ce repune în joc un avantaj extrem de valoros, deținut deja de Florin Dumitrescu: Dacă este eliminat un concurent din echipa ta, ai dreptul să-l salvezi și să alegi alt concurent, tot din echipa ta, care să plece acasă.”. Pentru că juratul se află în topul clasamentului cu patru bonusuri câștigate, la egalitate cu Sorin Bontea, posibilitatea dublării acestui avantaj important în tabela sa iscă tensiune în platou. Tocmai din acest motiv, Cătălin Scărlătescu, cel care are doar o cartolină în acest moment, își propune să lupte mai aprig: ”Pur și simplu până acum i-am lăsat pe colegii mei să câștige. Nu știu cum fac astăzi, dar e ziua mea.”, afirmă acesta încrezător.

Va fi foarte dificil să aleg, m-am răzgândit de la o farfurie, la alta.”, va mărturisi chef Cătălin Petrescu, invitatul special la jurizare, după momentul degustării. Ce decizie va lua acesta, dar și ce preparate vor găti cei trei maeștri Chefi la cuțite, cei din fața micilor ecrane vor vedea diseară, de la 20:00, pe Antena 1.

 

 

 

 

×