x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii 10 Adevăruri incomode despre relații pe care nimeni nu vrea să le admită

10 Adevăruri incomode despre relații pe care nimeni nu vrea să le admită

de Andreea Tiron    |    10 Oct 2024   •   13:00
10 Adevăruri incomode despre relații pe care nimeni nu vrea să le admită
Sursa foto: Hepta/Iată 10 adevăruri incomode despre relații pe care nimeni nu vrea să le admită:

Dacă vrei o relație adevărată, solidă și de durată, sunt câteva lucruri pe care va trebui să le accepți, atât tu, cât și persoana de care ești interesat/ă, înainte de a ajunge acolo.

Iată 10 adevăruri incomode despre relații pe care nimeni nu vrea să le admită:

1. Lucrurile vor deveni dificile, inevitabil
Dacă te aștepți la un final de basm, trebuie să știi că nu așa funcționează lucrurile. Realitatea este că orice relație va întâmpina provocări. Vor fi boli. Probleme de familie. Neînțelegeri. Dezamăgiri. Realitatea. Cu cât înțelegi mai repede că lucrurile nu vor fi perfecte, cu atât vei putea accepta toate fazele unei relații — bune și rele.

2. Trebuie să pierzi mult înainte să câștigi
Ai fost la 3 întâlniri și ești gata să renunți? Ei bine, așa e viața. Întâlnirile sunt ca o loterie: uneori trebuie să pierzi mult înainte să câștigi. Dar dacă nu joci, garantat nu vei câștiga.

3. Majoritatea oamenilor așteaptă prea mult de la alții
Absolut, trebuie să îți stabilești un nivel de standarde pentru tine, dar mulți dintre noi așteaptă perfecțiunea de la ceilalți. Trebuie să înțelegem că nimeni nu este perfect și că, uneori, trebuie să facem compromisuri și să acceptăm oamenii așa cum sunt, nu cum ne dorim să fie.

4. Majoritatea oamenilor sunt obsedați de recrearea unei fantezii
Știu, cuplul tău preferat de pe Instagram, cu milioane de urmăritori, face selfie-uri în Tahiti în timp ce sare de pe o cascadă. Încetează să compari "ce se întâmplă în culise" la tine cu "ce se vede pe scenă" la altcineva. Nu ai nevoie de o relație perfectă în imagini, ai nevoie de una care să te facă fericit/ă și împlinit/ă.

5. Nu primești mai mult decât oferi
Prea mulți oameni au așteptări mai mari de la parteneri decât au de la ei înșiși. Nu cere altora să facă ceea ce tu nu ești dispus/ă să faci.

6. Nimic nu va fi așa cum ți-ai imaginat
Dacă te aștepți la casă cu gard alb și copii perfecți, probabil vei fi dezamăgit/ă. Frumusețea relațiilor constă în faptul că nu avem nicio idee cum vor arăta ele. Cele mai fericite momente sunt adesea cele pe care nu le-am anticipat.

7. Acțiunile vorbesc mai tare decât cuvintele
A spune cuiva că îți pasă nu este suficient — trebuie să depui constant efort pentru a arăta asta. Iar partenerul tău va trebui să facă la fel pentru tine.

8. Trebuie să îți lași trecutul în urmă
Oglinda retrovizoare este acolo pentru a-ți aminti unde ai fost, dar dacă te concentrezi prea mult pe ea, te vei prăbuși. Nu putem trăi în trecut dacă vrem să progresăm.

9. Uneori trebuie să fii persoana mai matură
Partenerul tău nu va ști mereu cum să comunice, să își ceară scuze sau să facă compromisuri. Uneori, tu vei fi cel/cea care trebuie să fie mai înțelept/înțeleaptă.

10. Trebuie să fii fericit/ă cu tine însuți/însăți înainte de a putea fi fericit/ă cu altcineva
Cea mai importantă relație pe care o vei avea vreodată este cea cu tine însuți. Dacă aceasta nu este sănătoasă, nici celelalte relații nu vor fi. Asta este realitatea rece și dură a relațiilor.

×
Subiecte în articol: relaţii adevăruri compromis