x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii 10 semne subtile că cineva este atras de tine. O călătorie care spune multe despre tine și cealaltă persoană

10 semne subtile că cineva este atras de tine. O călătorie care spune multe despre tine și cealaltă persoană

de Anastasia Paul    |    17 Noi 2023   •   23:00
10 semne subtile că cineva este atras de tine. O călătorie care spune multe despre tine și cealaltă persoană
Sursa foto: Hepta

Încercăm adesea să deschifrăm dacă cineva este astras de noi analizând ceea ce spune și mai puțin limbajul corpului.

Dar dacă răspunsurile nu stau în ceea ce spune, ci în modul în care o spune? Indiciile non-verbale pot dezvălui chiar mai mult decât un mesaj bine scris.

Iată astfel 10 semne subtile, dar revelatoare, că cineva este atras de tine:

1. Contact vizual prelungit
Știi proverbul „Ochii sunt fereastra către suflet”? Există un motiv pentru care nu-și poate lua ochii de la tine. Și nu vorbim despre o privire rapidă sau una de complezență. Este un contact vizual prelungit, o privire care dorește realizarea unei conexiuni. 

Este simplu, într-adevăr. Când cineva este interesat de tine, ochii lui tind să zăbovească puțin mai mult decât ar fi considerat doar prietenos. Parcă încearcă să-ți memoreze trăsăturile ori să trimită un mesaj tăcut de interes.

Dar iată care este motivul: nu este doar o privire. Vei simți căldură în ochii săi, poate o mică mișcare de sprâncene...

2. Oglindirea mișcărilor tale
Ai observat vreodată pe cineva care îți imită mișcările, gesturile sau postura? Acest lucru este cunoscut sub numele de oglindire și este un comportament subconștient care se întâmplă atunci când cineva este atras de tine. Când simțim atracție, corpurile încep să se imite inconștient unele pe altele,sincronizându-se.

Este un semn de relație și armonie.  În dansul atracției, este destul de grăitor. Este o formă de comunicare non-verbală care spune: „Sunt cu tine”.

3. Nervozitate
Deși ar putea părea că cineva calm în jurul tău este un semn bun, de fapt este opusul. Când cineva este atras de tine, este posibil să devină puțin nervos.

Acest lucru se poate manifesta prin agitație, bâlbâială sau chiar transpirație ușoară. Toate acestea sunt semne că ritmul cardiac a crescut, un răspuns fiziologic adesea declanșat de atracție.

Știai că atunci când cineva este atras de o altă persoană, corpul  eliberează un hormon numit norepinefrină? Această substanță chimică este responsabilă pentru acel sentiment de fluturas în stomac, de a nu putea sta nemișcat. Este același care face ca palmele să transpire și inima să bată repede.

Deci, dacă o vezi că își schimbă constant poziția, jucându-se cu un buton sau întâmpinând probleme în a-și ține cana de cafea, sunt șanse ca tu să fii motivul nervozității sale. Acești nervi sunt o întoarcere la instinctele noastre mai primare, cum ar fi păunii care își etalează penele sau păsările care cântă mai tare.

La nivel uman, este mai puțin despre a te prezenta și mai mult despre starea crescută de excitare care vine din dorința de a face o impresie bună.

4. Îți atinge fața când vorbește cu tine
Când cineva își atinge fața în timp ce îți vorbește, este adesea un semn de interes. Gestul este de obicei unul inconștient, în care îți perie obrazul, îți atinge buzele sau își pune o mână pe bărbie.

Este ca și cum prezența ta îi provoacă o nevoie de auto-liniștire. Și știi ce? În limbajul  corpului, înseamnă că este interesat de tine.

Cu toate acestea, iată ceva ce ar trebui să știi:

Atingerea feței poate fi, de asemenea, o etapă de gândire și considerație, ca și cum ar încerca fizic să se țină de cuvintele sau sentimentele pe care le exprimă. Este un echilibru delicat între energia nervoasă și încercarea de a vă conecta mai profund.

5. Apropiere

Bazându-ne pe energia nervoasă pe care am menționat-o mai devreme, un alt indiciu fizic intră în joc atunci când cineva este atras de tine: vine mai aproape.

Poate nu este surprinzător, distanța fizică poate dezvălui multe despre atracție. Când cineva este interesat de tine, are tendința de a reduce distanța și de a se apropia mai mult în timpul conversației.

Este ca și cum spațiul dintre voi doi este puțin prea mare și încearcă în mod subconștient să-l reducă .Asta arată că dorește să se conecteze cu tine la un nivel mai profund. Încearcă să intre în spațiul tău personal într-o manieră non-invazivă, ceea ce este un indicator puternic al atracției.

6. Zâmbet 
Să fim sinceri: unul dintre cele mai universale semne de atracție este un zâmbet autentic. Este acel fascicul spontan, radiant, care pare să-i lumineze fața de fiecare dată când ești prin preajmă.

Se poate spune multe din felul în care cineva îți zâmbește. Este crud și sincer. Există o căldură acolo pe care nu o poți preface.

Și când acel zâmbet apare frecvent în prezența ta, este un indicator puternic că nu este doar politicos, ci arată că este atras de tine. Este o reacție naturală, involuntară, la ceva care încântă sufletul.

7. Interes real pentru viața ta
Există o diferență între conversația politicoasă și cineva care vrea să cunoască amintirea ta preferată din copilărie sau cum îți place cafeaua de dimineață. Vrea să înțeleagă lumea din perspectiva ta.

În termeni simpli, își va aminti micile detalii pe care le-ai menționat și le va aduce în discuție mai târziu. Investește în conversație și, prin extensie, într-o relație cu tine.

Cât de impresionant este ? Ei bine, atunci când atracția cuiva este autentică, este curios mai mult decât doar gusturile și antipatiile tale.

8. Corpul este întors spre tine
Este un simplu fapt al naturii umane: ne întoarcem spre ceea ce ne dorim. Când cineva este atras de tine, corpul său va îndrepta instinctiv în direcția ta.

Ce vreau să spun mai exact? Ei bine, ar putea fi trunchiul în timpul unei conversații, picioarele când stă vizavi de tine sau chiar genunchii când este lângă tine.

Acesta este modul subconștient de a spune că se concentrează pe tine. Este un indicator primar, brut al atracției, care este greu de mascat.

9. Contact fizic
Când cineva este atras de tine, adesea caută modalități mici de a stabili o conexiune fizică.

Iată o scurtă descriere a gesturilor subtile, dar grăitoare:

-Atingeri ușoare: o atingere ușoară pe umăr sau un ghiont jucăuș poate însemna că încearcă să se apropie.
-Îmbrățișări: îmbrățișări mai dese sau mai lungi ar putea indica o dorință de apropiere fizică mai mare.
-Ținerea mâinii: oferirea unei mâini sau perierea palmelor poate fi modalitatea de a căuta o legătură mai intimă.

Aceste momente de contact sunt modul în care corpul își exprimă interesul. Este ca și cum ar testa apele spațiului tău personal pentru a vedea cum reacționezi, întotdeauna cu o speranță pentru un răspuns pozitiv.

10. Tachinare
Semnul final îți poate aminti de zilele tale de școală, dar este adevărat: Tachinarea este un semn clasic de atracție, indiferent de vârstă.

Acest tip de glumă jucăușă poate crea o legătură unică, în care umorul și afecțiunea se îmbină perfect.

Tachinarea este o metodă de comunicare care permite arătarea interesului fără așezarea cărților pe masă prea explicit.

De ce înseamnă asta atracție? Pur și simplu pentru că este o formă de atenție personală și concentrată. Dar, de asemenea, poate crea o lume unică „tu și cu mine”, plină de glume și zâmbete comune.

Dacă face glume mici pe seama ta și te trezești că râzi, nu este doar umorul. Amândoi construiți o relație și un sentiment de apropiere, care de multe ori își are rădăcinile într-o atracție reciprocă, potrivit experteditor.com.


Atracția este o parte naturală și frumoasă a vieții, oferind șansa celor două persoane de a se conecta la un nivel mai profund. Este entuziasmul de a cunoaște pe cineva, anticiparea de a te întreba ce ar putea fi și bucuria care vine din afecțiunea reciprocă.

Indiferent dacă duce la iubire sau prietenie, înțelegerea afecțiunii cuiva pentru tine este o călătorie care te ajută  să știi mai multe despre cealaltă persoană dar și despre tine. 

 

 

×
Subiecte în articol: atractie limbaj corporal