x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii 11 obiceiuri de modă veche pe care ar trebui să le readucem în relațiile de astăzi

11 obiceiuri de modă veche pe care ar trebui să le readucem în relațiile de astăzi

de Anastasia Paul    |    27 Mar 2024   •   19:30
11 obiceiuri de modă veche pe care ar trebui să le readucem în relațiile de astăzi
Sursa foto: Hepta

Dragostea este grozavă când este exprimată, dar mai ales când este arătată. Faceți lucruri mărunte zilnic pentru a le arăta celor dragi că vă pasă.

Iată câteva obiceiuri de modă veche pe care le putem readuce în relațiile de astăzi:

1. Petreceți timp de calitate împreună, fără obiective majore și fără tehnologie
Puneți deoparte telefonul inteligent, închideți laptopul și bucurați-vă de compania celuilalt, față în față. Există puține bucurii în viață care echivalează cu o conversație bună, un râs sincer, o plimbare lungă, un dans prietenos sau o îmbrățișare mare împărtășită de doi oameni cărora le pasă unul de celălalt. Uneori, cele mai obișnuite lucruri pot fi extraordinare doar făcându-le cu oamenii potriviți. Deci alege să fii în preajma acestor oameni și alegeți să profitați la maximum de timpul tău împreună.

Nu așteptați să faceți planuri mari. Comunicați deschis în mod regulat. Întâlniți-vă în carne și oase cât mai des posibil. Nu pentru că este convenabil să faceți acest lucru, ci pentru că vă cunoașteți și merită efortul.

2. Fiți pe deplin prezenți atunci când sunteți în prezența altora
Unul dintre cele mai bune sentimente din lume este să știți că prezența și absența voastră înseamnă ceva pentru cineva. Și singura modalitate de a-i face pe cei dragi să știe acest lucru este să le arătați când suntețicu ei. În relațiile și interacțiunile cu ceilalți, nimic din ce puteți oferi nu este mai apreciat decât atenția sinceră și concentrată - prezența  deplină.

A fi cu cineva, a asculta fără ceas și fără anticiparea evenimentului următor este complimentul suprem. Este într-adevăr cel mai apreciat gest pe care îl puteți face unei alte ființe umane.

3. Exprimați aprecierea sinceră pentru cei dragi 
Indiferent cât de siguri sunteți de aprecierea și admirația cuiva, este întotdeauna plăcut să vă amintiți de asta. Deci, dacă apreciați pe cineva astăzi, spune. Doar pentru că sunt de încredere și mereu acolo când aveți nevoie de ei, nu înseamnă că ar trebui să nu reușiți să mulțumiți și să apreciați în mod regulat. A prețui pe cineva prea puțin înseamnă a risca să ratezi profunzimea bunătății sale înainte de a dispărea.

Din păcate, de multe ori doar atunci când ni se amintește în mod tragic de cât de scurtă este viața - când cineva pe care îl iubim moare - începem să apreciem importanța exprimării deschise a dragostei noastre. Lasă această lecție să intre acum. Nu așteptați până este prea târziu pentru a spune oamenilor pe care îi iubești cât de mult îi apreciezi.

4. Lucrați împreună și ajutați-vă unul pe altul 
Nu există suflet pereche sau cel mai bun prieten care să îți rezolve toate problemele. Nu există dragoste la prima vedere care să dureze fără muncă și angajament. Există, totuși, oameni pentru care merită să lupți. Nu pentru că sunt perfecți, ci pentru că sunt imperfecti în toate modurile care sunt potrivite pentru tine - vă complimentați reciproc defectele într-un mod care permite sufletelor voastre să se unească și să funcționeze mai eficient ca unul singur...

Vei ști când vei întâlni pe unul dintre acești oameni, când prin ei vei întâlni tot ce e mai bun din tine.

5. Concentrați-vă pe frumusețea interioară.
Când ajungi să cunoști cu adevărat pe cineva, majoritatea caracteristicilor sale fizice proeminente dispar în mintea ta. Începi să stai în energia lor, să le recunoști parfumul și să le apreciezi inteligența. Vezi doar esența persoanei, nu coaja.

De aceea nu te poți îndrăgosti de frumusețea fizică. Poți să-l dorești, să fii îndrăgostit de el sau să vrei să-l ai. Îl poți iubi cu ochii și corpul tău pentru puțin timp, dar nu cu inima pe termen lung. Astfel, atunci când te conectezi cu adevărat cu sinele interior al unei persoane, majoritatea imperfecțiunilor fizice devin irelevante.

6. Spune adevărul

Prea mulți preferă minciunile blânde decât adevărurile dure. Dar nu te păcăli, în cele din urmă este mai bine să fii rănit de adevăr decât mângâiat de o minciună. Și minciuna este, de asemenea, un proces cumulativ, așa că fii atent...

Ceea ce începe ca o minciună mică, aparent nevinovată (posibil chiar cu intenția de a nu răni pe nimeni) se transformă rapid într-o realitate falsă tot mai mare. Ne mințim unul pe altul, dar cu atât mai mult ne mințim pe noi înșine cel mai des pentru a ne proteja ego-ul atât de fragil. S-ar putea chiar să fim înclinați să ne mințim pe noi înșine, în timp ce citim acest lucru, nevrând să admitem cât de des am ocolit adevărul. 

7. Cere-ți scuze când știi că ar trebui
Asumă-ți responsabilitatea personală pentru faptele tale greșite. Dacă știi că acțiunile sau cuvintele tale au rănit pe cineva de care îți pasă, recunoaște-ți imediat greșelile și înfruntă realitatea acțiunilor tale. Scuzele sincere sunt super lipiciul relațiilor de durată.

Și asigură-te că scuzele tale sunt sincere. Nu te scuza dacă vei continua să faci lucrurile pentru care ți-ai cerut scuze. 

8. Rezolvați problemele de relație între voi, nu cu ceilalți
Acest lucru poate părea evident, dar în zilele noastre merită menționat: nu posta negativ despre o persoană dragă pe rețelele sociale. Școlari de 14 ani postează negativ despre iubiții, prietenele și prietenii lor pe rețelele sociale. Este o modalitate atrăgătoare de a atrage atenția și de a vă elibera, atunci când răspunsul sănătos din punct de vedere emoțional este să discutați nemulțumirile direct cu ei când este momentul potrivit.

Nu lăsa străinii să vă conducă relațiil. Dacă aveți o problemă de relație cu cineva, rezolv-o cu el și cu nimeni altcineva.

9. Pozitivitate și încurajare
Modul nostru de a gândi creează rezultate bune sau rele. Face o mare diferență în viața ta și în viețile din jurul tău atunci când rămâi concentrat în mod rezonabil pe pozitiv. Și a fi pozitiv nu înseamnă a ignora negativul - a fi pozitiv înseamnă a depăși negativul. Există o mare diferență între cele două.

Așa că încurajează cele mai bune rezultate posibile cu gândurile, cuvintele și faptele tale de fiecare dată când ai ocazia. Și învață această filozofie și pe  cei din jurul tău. Ajută-i să vadă lumina.

10. Excesați promisiunile
Angajamentul înseamnă să rămâi devotat și să-ți ții promisiunile. A face acest lucru este vital pentru relațiile tale și pentru succesul pe termen lung în fiecare domeniu al vieții.

Cu alte cuvinte, nu spune doar, arată-l. Nu doar promite, dovedește. „Nimeni nu a devenit niciodată sărac dăruind”, a spus Anne Frank.

Ori de câte ori poți, fă ceva frumos și neașteptat pentru oamenii din viața ta, în special pentru cei care nu sunt în măsură să te răsplătească în curând.

11. Fiți loiali
Stați alături de cei de care îți pasă în momentele lor cele mai întunecate, nu pentru că vreți să stați în întuneric, ci pentru că nici fără ei nu vreți. Înfruntați umbrele alături de ei până când reușesc să găsească lumina. Pe de altă parte, stați alături de acești oameni în cele mai însorite zile ale lor, nu pentru că doriți să vă pârjoliți pielea, ci pentru că nu vă este frică să-i lăsați să strălucească.

A rămâne fidel în relațiile tale nu este niciodată o opțiune, ci o prioritate. Loialitate înseamnă lumea pentru oamenii care te iubesc. Când cineva crede în tine suficient de mult încât să te ridice, încearcă să nu-l dezamăgești. Nu poți să promiți că vei fi alături de cineva pentru tot restul vieții, dar poți fi sincer alături de ei pentru tot restul vieții tale, notează marcandangel.com.


 

×
Subiecte în articol: relaţii moda veche obiceiuri