x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii 11 semne ale limbajului corpului că cineva nu te place

11 semne ale limbajului corpului că cineva nu te place

de Anastasia Paul    |    26 Mar 2024   •   21:30
11 semne ale limbajului corpului că cineva nu te place
Sursa foto: Hepta

Ai fost vreodată în preajma cuiva și te-ai gândit: „Nu sunt sigur că mă place cu adevărat”? S-ar putea să-ți zâmbească mereu dar ceva pur și simplu nu se potrivește.

Iată 11 semne ale limbajului corpului care ar putea dezvălui că cineva nu este cel mai mare fan al tău:

1) Evită contactul vizual
Contactul vizual este una dintre modurile prin care ne conectăm cu oamenii. Când cineva te place, adesea îți va susține privirea puțin mai mult.

Dar dacă nu este atât de îndrăgostit de tine? S-ar putea uita peste tot în afară de tine.

Dar să nu sari la concluzii prea repede. Reține că unii oameni sunt în mod natural timizi sau anxioși, ceea ce ar putea explica și lipsa contactului vizual. Totul ține de context și de alte semnale pe care ți le transmite.

2) Corpul este întors de la tine
Orientarea corpului îți poate spune multe despre ce simte cineva pentru tine. Dacă o persoană te place, își va întoarce în mod natural corpul către tine în timpul conversației. Este un mod subconștient de a arăta interes și implicare.

Pe de altă parte, dacă cineva își întoarce constant corpul de la tine, poate fi un semn că nu este atât de implicat în conversație. Desigur, contextul este cheia.

3) Își încrucișează brațele când vorbește cu tine
Ai observat vreodată cum oamenii își încrucișează brațele atunci când se simt incomod sau sunt în defensivă? Este un semnal clasic al limbajului corpului că cineva ar putea să nu simtă vibrații pozitive.

Însă un singur semn s-ar putea să nu fie dovada definitivă a antipatiei. 

4) Rareori zâmbește sincer în jurul tău
Zâmbetele sunt de obicei un semn bun, care arată fericire, confort și simpatie. Dar nu toate zâmbetele sunt la fel. Un zâmbet autentic implică nu numai gura, ci și ochii.

Vei observa mici riduri în jurul ochilor când cineva este cu adevărat fericit să te vadă.

Interesant este că un studiu al Universității din La Laguna a constatat că al nostru creier poate face distincția între zâmbetele autentice și cele false.

Dacă descoperi că zâmbetul cuiva nu ajunge la ochi când este cu tine, ar putea fi un semn că nu este atât de încântat să te vadă, pe cât s-ar putea preface.

5) Păstrează o distanță fizică
Gândește-te la oamenii cărora ești aproape – familia ta, cei mai buni prieteni ai tăi. Cu ei, probabil că nu te deranjează să fii în apropiere. Vă îmbrățișați și vă așezați unul lângă celălalt fără să vă gândiți.

Acum, imaginează-ți pe cineva care nu-ți place în mod deosebit. Probabil că dorești să păstrezi distanța, nu? Acesta este un instinct comun.

Dacă cineva păstrează în mod constant o distanță fizică mare față de tine sau evită în întregime atingerea, poate fi modul său de a-și exprima subtil disconfortul sau antipatia.

Fiecare are niveluri diferite de confort când vine vorba de spațiul personal. Așa că nu o lua personal dacă pur și simplu nu este o persoană sensibilă!

6) Te întrerupe frecvent
Știm cu toții că o conversație bună implică a vorbi pe rând și a asculta. Dar dacă cineva te întrerupe constant? Ar putea fi un semn că nu prețuiește ceea ce spui.

Desigur, unii oameni s-ar putea să nu-și dea seama că o fac. Dar dacă observi că acest lucru se întâmplă în mod regulat, împreună cu alte semne, ar putea indica că nu prețuiește ceea ce spui. 

7) Nu rezonează la glumele sau poveștile tale

Știi acel sentiment de scufundare atunci când spui o glumă sau împărtășești o poveste și aterizează în gol? E ca și cum ai sta pe scenă, iar lumina reflectoarelor este aprinsă, dar publicul este tăcut.

Dacă cineva râde rar la glumele tale sau abia răspunde la poveștile tale, poate fi o pastilă greu de înghițit. Ar putea însemna că nu este interesat de ceea ce ai de spus sau nu vrea să aibă de-a face cu tine.

8) Rareori folosește limbajul deschis al corpului
Limbajul corpului deschis este un semn clar de confort și prietenie. Include gesturi, precum membrele neîncrucișate, postură relaxată și palmele expuse.

Pe de altă parte, limbajul corpului închis, cum ar fi brațele sau picioarele încrucișate, poate semnala disconfort sau dezinteres.

Astfel, dacă cineva folosește adesea limbajul corpului închis în jurul tău, ar putea fi un semn că nu este prea prietenos cu tine. 

9) Te evită
Atunci când îți place pe cineva, în mod natural vrei să împărtășești mai multe despre tine și să știi despre el? Este o parte normală a construirii conexiunilor.

Dacă cineva evită în mod constant să împărtășească informații personale sau să manifeste interes pentru viața ta, ar putea fi un semn că nu este interesat să formeze o legătură mai profundă cu tine.

10) Rareori inițiază conversația
Dacă cineva așteaptă în mod constant să începi conversația, ar putea însemna că nu este atât de interesat de tine. Este ca și cum ai juca un joc fără sfârșit de etichetă în care ești mereu „aceasta”.

Când cineva te place, adesea va contacta primul, întrebând cum a fost ziua ta sau împărtășind ceva care i-a amintit de tine.

11) Tonul vocii lor se schimbă în jurul tău
Pe baza rezultatelor cercetării, indivizii tind să-și moduleze înălțimea vocală în funcție de dominația percepută a partenerului lor de conversație.

Prin urmare, dacă cineva adoptă un ton sau un limbaj mai rece, mai distant atunci când ți se adresează, sugerează o lipsă de dorință de a stabili apropiere în interacțiune.

Atunci când vorbești cu un prieten bun, vocea ta capătă în mod natural un ton cald și relaxat? Dar când este cineva pe care nu-l interesezi, vocea ta ți-ar puneun fel de armură invizibilă.

Nu toată lumea te place, și este în regulă. Ceea ce contează este să rămânem fideli cu noi înșine și să continuăm să fim amabili și respectuoși, notează geediting.com.
 

 

×
Subiecte în articol: relaţii limbaj corp