x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii 12 lucruri care îți arată că trăiești o dragoste adevărată

12 lucruri care îți arată că trăiești o dragoste adevărată

de Anastasia Paul    |    04 Aug 2024   •   00:05
12 lucruri care îți arată că trăiești o dragoste adevărată

Crezi că ești îndrăgostit dar s-ar putea să nu fie dragoste adevărată. Căutarea unei persoane speciale a devenit o prioritate pentru mulți oameni.

Poate că nu este ușor să găsești persoana potrivită dar majoritatea oamenilor sunt capabili să găsească dragostea. Cu toate acestea, nu toată lumea cunoaște modalitățile de a menține iubirea vie și în creștere de-a lungul anilor. Dacă nu le ai în relația ta, nu ești îndrăgostit și probabil că nu aveți un viitor împreună.

Dacă nu simți aceste 12 lucruri în relația ta, nu este dragoste adevărată:

1. Dragoste romantică
Cu toții cunoaștem sentimentul. Ne întâlnim, ne conectăm și ne îndrăgostim. Lumea noastră este răsturnată cu susul în jos. Preferăm să fim alături de persoana iubită decât să mâncăm, să dormim sau să muncim.

Ne simțim în vârful lumii când dragostea este reciproc[ și ne prăbușim în adâncuri dacă este amenințată. Din păcate, cuplurile care nu au parte de dragoste romantică, care să-i facă să se simtă astfel, probabil că nu vor rămâne mult timp împreună.

2. Dorința de contopire
Când suntem îndrăgostiți vrem să ne unim trupurile, mințile și spiritele. Dar intensitatea nu este doar despre plăcere; este despre dorința de a ne împărtăși inimile, sufletele, atomii și electronii.

Dacă nu vrei să găsești acea conexiune profundă cu partenerul tău, nu este un semn bun.

3. Mentalitatea „noi împotriva lumii”.
Dragostea înseamnă să nu te mai simți singur. Când facem parte dintr-un cuplu, simțim puterea a doi oameni și bucuria de a fi împreună.

Suntem încă în lume, dar lumea apare în fundal. Noi doi suntem centrul, iar lumea este acolo să ne susțină și să ne îmbrățișeze.

Când nu ai această mentalitate, poate indica faptul că nu ești într-o dragoste reală, adevărată.

4. Inspirație
Creația primordială, motivul pentru care suntem fiecare aici, este că doi oameni s-au unit și au fost lansați în viață. Dar într-o lume cu prea mulți oameni, creăm și artă, muzică, casă, vindecare, și alte daruri pentru omenire.

Dorința de a crea și a dezlănțui inventatorul tău interior poate fi înăbușită dacă nu ești cu persoana potrivită. Asta pentru că inspirația îți lipsește.

5. Deziluzie
Faza lunii de miere se încheie în cele din urmă și se instalează deziluzia. Partenerul pare să se schimbe. Nu este cine credeam că este și nu ne oferă ceea ce ne-am dorit să avem.

Ne întrebăm dacă am făcut o greșeală și începem să căutăm ceea ce lipsește. Cu toate acestea, a te simți dezamăgit nu este neapărat un semn rău, atâta timp cât este de moment.

6. Incompatibilitate
Incompatibilitatea este temeiul iubirii adevărate, crezi sau nu.

Când devenim dezamăgiți de partener, simțim adesea că am devenit incompatibili. Dar când recunoaștem că deziluzia poate însemna renunțarea la iluzii, putem, de asemenea, să renunțăm la a crede că incompatibilitatea este un lucru rău.

De fapt, ne permite să aflăm unde s-au ascuns rănile noastre. Și asta este ceva ce vei experimenta dacă ești cu adevărata ta iubire.

7. Descoperirea eului nostru rănit
Privind departe de partenerul nostru, suntem forțați să privim în interior. Simțim durerea traumei pe care toți o trăim când creștem în familii care nu ne satisfaceau în mod adecvat nevoile.

Recunoaștem că speram că partenerul nostru ne va face întregi. Căutăm dragostea în toate locurile greșite. Dar să înțelegi că o relație nu te va vindeca și că este un lucru bun să descoperi rănile trecutului, sunt semne că ești cu adevărat îndrăgostit.

8. Îmbrățișarea bolii
Toată lumea se îmbolnăvește, dar asta nu este un lucru rău. De fapt, boala poate fi cel mai mare învăţător al nostru, cel mai mare ghid al nostru.

Poate că devii deprimat în timp ce partenerul tău suferă de o boală fizică. Prin aceste lupte, învățăm lecțiile bolii și vindecării. Dar dacă nu poți face față partenerului tău când este bolnav, acesta este unul dintre semnele că nu ești îndrăgostit.

9. Învățarea matematicii dragostei adevărate și a iubirii care creează dependență
Când căutăm un partener care să ne facă întregi, experimentăm dragostea care creează dependență. De exemplu, ne putem gândi sau spune: „Trebuie să-l am/o să mor”. Matematica este ½ x ½ = ¼. Cu cât suntem mai mult împreună, cu atât devenim mai mici.

Când ne uităm la partenerul nostru pentru a ne ajuta să ne vindecăm și să creștem, suntem pe calea iubirii adevărate. Matematica este 1 + 1 = infinit. Gândește-te dacă sumele tale individuale se adună sau nu la un întreg pozitiv.

10. Întoarcerea către partener și dorința de a  fi reali
A fi real nu înseamnă dulceață și lumină. A fi real presupune să faci parte dintr-o pereche. Autorealizarea nu este ceva ce facem singuri. Dacă descoperi că nu există loc să crești și să devii adevăratul tău sine, nu ești îndrăgostit așa cum credeai că ești.

11. Renunțarea la frică
Toate nefericirile și bolile noastre sunt bazate pe frică. Ne este frică să pierdem ceea ce avem sau să nu primim ceea ce avem nevoie.

Dar avem întotdeauna două opțiuni: hrănim frica sau hrănim iubirea? Oricare dintre ele hrănim, devine mai puternic. Și dacă alegi prima variantă, este un bun indicator că nu ești îndrăgostit cu adevărat, potrivit yourtango.com.

12. Acceptarea iubirii este o călătorie, nu o destinație
Dragostea reală și de durată este ceva ce creăm în fiecare minut al fiecărei zile. Este cel mai dificil lucru pe care îl facem în viața noastră. Este și cel mai simplu.

Dar simplu nu este întotdeauna ușor. A învăța să iubești este școala vieții. Intrarea este liberă, dar te va costa tot ce ai. Ești gata de călătorie?

 

×
Subiecte în articol: dragoste relaţii