x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii 5 moduri prin care să păstrezi vie pasiunea în dragoste, chiar și după mulți ani de relație

5 moduri prin care să păstrezi vie pasiunea în dragoste, chiar și după mulți ani de relație

de Anastasia Paul    |    13 Apr 2024   •   09:40
5 moduri prin care să păstrezi vie pasiunea în dragoste, chiar și după mulți ani de relație
Sursa foto: Hepta

Scânteia și focul noii iubiri sunt uluitoare. Pasiunea și dragostea pot fi intense: nu te poți sătura. Pe măsură ce timpul trece, totuși, scânteia  poate să pălească.

Păstrați lucrurile distractive; stagnarea poate stinge dragostea și atracția.
Încrederea și respectul reciproc sunt importante.
Amândoi ar trebui să fiți mulțumiți de ceea ce sunteți ca oameni și să vă bucurați de relație.
Străduiți-vă să creați noi momente împreună pentru a vă menține uniunea interesantă.

Uneori, cuplurile par la fel de îndrăgostite și atrase unul de celălalt după mulți ani, precum au fost la început. Dar alteori, poate părea că un cuplu seamănă mai mult cu doi oameni care pur și simplu aleg să trăiască împreună. Ce îl face diferit pe cel dintâi de cel din urmă pentru a menține focul aprins?

Totul se rezumă la mai multe diferențe cheie între cuplurile care ard strălucitor în pofida anilor și vârstei. 

1. Aspectul fizic
Îți amintești cum a fost când v-ați întâlnit prima dată? Probabil ai depus efort în aspectul tău exterior pentru că ai vrut ca cealaltă persoană să te vadă mai atractiv. Cuplurile cu puterea de a menține atracția fizică unul față de celălalt de-a lungul anilor tind să nu înceteze să încerce să arate bine pentru celălalt. Acest lucru poate însemna ceva la fel de simplu ca purtarea unui anumit tip de îmbrăcăminte, pentru că știi că partenerul tău îi place sau să fii ceva mai implicat, cum ar fi exercițiile fizice pentru a rămâne în formă.

Cum arată opusul: unui partener nu pare să-i pese dacă celălalt este atras fizic de el sau rareori se mândrește cu aspectul său exterior.

Avertisment: Tu sau partenerul tău sunteți mai înclinați să arătați plăcut altcuiva.

2. Încredere și respect
A fi capabil să te bazezi pe partenerul tău pentru a-ți satisface nevoile și să ai încredere că te va respecta chiar și atunci când nu ești prin preajmă este enorm. Dacă încrederea și respectul nu mai sunt, pierderea dragostei și atracției urmează aproape întotdeauna rapid. În timp ce lipsa încrederii nu este un sfârșit, ea trebuie să fie evidențiată, disecată și reparată pentru binele relației.

Cum arată opusul: un partener nu îl face pe celălalt să se simtă încrezător în sine sau în stabilitatea relației.

Avertisment de semnalizare roșie: unul dintre voi evită responsabilitatea atunci când faceți ceva greșit și nu manifestă interes să repare fisura pe care o poate crea pierderea sentimentului de încredere sau de respect.

3. Interdependență
Cuplurile care par construite să treacă prin viață în armonie și atracție constantă depind unul de celălalt pentru nevoi specifice, dar știu și să sărbătorească, și să beneficieze de diferențele celuilalt.

Cum arată opusul: Partenerii care se bazează unul pe celălalt în aproape fiecare aspect al vieții lor rareori au prieteni, activități sau identități în afara relației și suferă pentru asta.

Avertisment: sentimentul de valoare de sine al unui partener devine complet dependent de validarea și aprobarea celuilalt.

4. Încrederea
Conștientizarea de sine a punctelor voastre forte și a ceea ce aduceți împreună ca indivizi este importantă în relațiile pe termen lung. Amândoi ar trebui să fiți mulțumiți de cine sunteți ca oameni și să vă bucurați să împărtășiți această valoare inerentă în parteneriat.

Cum arată opusul: partenerul tău este nesigur, se compară mereu cu altcineva și are puțină încredere în cine este sau în relația ta.

Avertisment: insecuritățile sunt atât de severe încât apar probleme de încredere nejustificate sau afirmații fără temei de infidelitate.

5. Aventură și bucurie
Stagnarea poate atenua atât dragostea, cât și atracția. Dacă nu vă distrați niciodată împreună sau nu ieșiți din cotidianul de zi cu zi, scânteia pe care ați avut-o cândva se poate estompa destul de repede. În multe cazuri, este ușor să uiți de ce te-ai simțit atras de cineva dacă nu împărtășiți niciodată experiențe noi sau distracție.

La început, relația voastră a fost nouă. Străduiți-vă să creați noi momente împreună pentru a vă menține uniunea interesantă.

Cum arată opusul: nu încercați niciodată nimic nou în cuplu și rareori vă distrați sau râdeți împreună.

Avertisment: Preferați să experimentați aventura și distracția cu alții, potrivit psychologytoday.com.

×
Subiecte în articol: relaţii atractie