x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii 5 semne că te-ai îndrăgostit cu adevărat

5 semne că te-ai îndrăgostit cu adevărat

de Anastasia Paul    |    25 Dec 2023   •   22:20
5 semne că te-ai îndrăgostit cu adevărat
Sursa foto: Hepta

Serena Williams a avut o abordare aparte, într-un interviu acordat revistei InStyle, în urmă cu câțiva ani, despre întâlnirea și povestea ei de dragoste cu antreprenorul Alexis Ohanian, actualul ei soț.

Într-un interviu acordat revistei InStyle în urmă cu câțiva ani (republicat parțial de People), iconița tenisului Serena Williams a avut o abordare psihologică despre întâlnirea și îndrăgostirea de acum soțul ei, antreprenorul în tehnologie Alexis Ohanian, Sr.

„Am avut acest sentiment, cum ar fi: „Mă voi căsători cu acest bărbat dar nu sunt încă pregătită, dar știu că voi fi cu acest el.” Nu îi cunoșteam deloc lumea… așa că am început să vorbim, ca prieteni. Doar discutând lejer... Am continuat să vorbim și apoi, nu știu, iubesc lumea lui.

Chiar dacă Ohanian a făcut o impresie profundă asupra ei, Williams simte că avea o viață de trăit și de evoluat înainte să devină un cuplu.

Psihologii spun că nu doar „fluturii în stomac” și emoțiile extatice ne spun că suntem îndrăgostiți, ci o serie de alți factori în afară de sentimente.

Care sunt semnalele la care psihologii spun că ar trebui să fim atenți pentru a ști cu adevărat că suntem îndrăgostiți?

Iată 5 indicii că dragostea pe care o simți este mult mai mult decât ciocolată și trandafiri (deși și acestea sunt cu siguranță foarte drăguțe).

1) Sentimentele tale pentru ei sunt mai profunde decât o simplă pasiune
Când ești cu adevărat îndrăgostit, sentimentele tale devin mai profunde și mai puternice. Când găsești dragostea de lungă durată și sănătoasă, este mult diferită de o pasiune sau de o atracție trecătoare. Este o experiență complicată, dar schimbă viața în moduri de neînlocuit.

Mulți oameni spun că sunt îndrăgostiți atunci când au acest sentiment familiar de acasă. De parcă ar fi cunoscut această persoană toată viața. Există siguranță, calm și mulțumire în a fi cu ea, spre deosebire de o atracție extatică, îmbătătoare, aproape haotică.

Dacă emoțiile tale nu au dispărut este  un semn că ești îndrăgostit. Dacă, în schimb, devin mai profunde, atunci vei dori să le exprimi sincer. 

2) Îți place cum arată, dar ești atras din motive mult mai profunde 
Nu este nimic în neregulă cu atracția fizică dar atunci când ești cu adevărat îndrăgostit, dar contează mai mult persoana de lângă tine. Mai ales în timp. Cu cât un cuplu se cunoaște mai mult, cu atât atracția fizică devine mai puțin importantă pentru menținerea unei relații.

Există mai multă valoare în calități, precum simțul umorului, inteligența, bunătatea, înțelegerea, orientarea către familie. Acestea sunt lucrurile care susțin relația. Atracția fizică își are locul ei dar este doar poarta de acces care ne direcționează către parteneri sănătoși și poate capabili să facă copii, dacă asta este ce cauți. 

Însă, ndiferent de nivelul personal de atractivitate sau al partenerului, pe măsură ce ne cunoaștem, ne placem și ne respectăm mai mult, atracția crește și se adâncește în mod natural.

3) Vă acceptați unul pe altul cu brațele deschise

Acceptarea este o parte importantă a relației. Dar funcționează și în ambele sensuri. Acceptarea înseamnă și defectele și imperfecțiunile celuilalt. Dragostea adevărată nu caută să schimbe cealaltă persoană, ci o acceptă așa cum este, recunoscând că nimeni nu este perfect.

Unii oameni rezistă ideii de acceptare pentru că simt că renunță sau cedează. Dar acceptarea sugerează doar că multe lucruri sunt în afara controlului nostru, iar a te enerva sau a amărî pentru asta nu face decât să înrăutățească lucrurile.

Uneori, situațiile dificile implică suferință. Când nu există o soluție rapidă, este o oportunitate pentru răbdare și creștere. Dragostea adevărată este un proces continuu.

4) Provocare
Dragostea romantică este ușor de obținut, dar există și un risc. Este un lucru bun să te întâlnești cu cineva care te provoacă, chiar dacă te înnebunește uneori.
​Compatibilitatea într-o relație nu înseamnă doar posibilitatea de a te distra cu cineva.

Deși este important să râdem împreună și să ne bucurăm de compania celuilalt, și să împărtășim interese, hobby-uri și valori, adevarata compatibilitate este mult mai mult decât atât. Fără îndoială, este mai important să găsești pe cineva care este diferit de tine deoarece creșterea personală necesită provocare și nu vei fi stimulat de cineva care este exact ca tine.

De fapt, nici nu ar trebui să ne întâlnim cu o persoană care este mereu de acord cu ceea ce spunem, ci tocmai cu aceea pe care nu o putem suporta uneori deoarece părerile ei te enervează sau pentru că vede lumea diferit. Așa vei fi forțat să vezi lucrurile și din perspectiva celuilalt. A fi cu cineva care ne provoacă și ne obligă să evoluăm.

5) Aveți un viitor împreună
Știi că ești îndrăgostit atunci când nu există nimeni altcineva cu care ai prefera să fii. Sunt lucrurile mari pe care le-am menționat, dar sunt și lucrurile mici. Zâmbești când îi auzi sunetul vocii, de exemplu. Nu te poți opri să te gândești la ea când nu sunteți împreună, și nu la modul obsesiv, ci cu un fel de dor.  Simți un sentiment profund de recunoștință că această persoană este în viața ta.

În cele din urmă, ar trebui să fii într-o relație în care nici măcar nu observi pe altcineva pentru că este cel mai bun pentru tine, și crede că ești cel mai bun pentru ea.  Când vezi un viitor cu el și nici măcar nu vrei să-ți imaginezi că ești cu altcineva, acesta este un mod destul de sigur de a ști că ești îndrăgostit, potrivit hackspirit.com.

 

×
Subiecte în articol: dragoste relaţii