x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii 7 lucruri din copilărie care nu se uită niciodată

7 lucruri din copilărie care nu se uită niciodată

de Anastasia Paul    |    30 Aug 2024   •   20:00
7 lucruri din copilărie care nu se uită niciodată
Sursa foto: Hepta

Amintirile din copilărie pot provoca blocaje în viața de adult, modelându-ne felul în care vedem lumea și interacțiunile cu ceilalți.

Iată 7 lucruri din copilărie care nu se uită niciodată:

1. Momente autentice

Copiii sunt dornici de apreciere și recunoaștere, mai ales din partea părinților. Cănd eforturile și munca sunt validate, acestea vor avea un impact pozitiv asupra psihicului copilului.

2. Timp special cu părinții

Sentimentul de securitate al copilului depinde de acțiunile părinților, mai ales atunci când se simte vulnerabil sau nedreptățit. Momentele în care părinții reușesc să le fie aproape întăresc legătura dintre ei.

Citiți și Secretul longevității. Ce spune cel mai vârstnic om de pe Pământ: „De ce am trăit atât de mult.."

3. Tradiții de familie

Tradițiile de familie, indiferent dacă sunt momente importante sau nesemnificative, rămân în amintire. Acestea îi oferă copilului un sentiment de apartenență, continuitate și identitate.

4. Ascultare

Luarea în serios a  sentimentelor copilului este extrem de importantă. Dacă părinții își fac timp să le asculte gândurile, emoțiile, ideile, îi ajută pe copii să se simtă apreciați și înțeleși. 

5. Iubire și ajutor necondiționat

Dragostea necondiționată este piatra de temelie a relației dintre părinți și copii. Aceștia își aduc aminte când au simțit iubirea adevărată și au fost susținuți, indiferent de acțiunile și rezultatele lor. 

Citiți și 5 cele mai comune motive care duc la despărțire și divorț. Care sunt soluțiile pentru o viață frumoasă împreună 

6. Aventuri și distracție

Vacanțele, plimbările prin parc sau chiar explorările din grădina locuinței, copiii își aduc aminte când au fost lăsați să exploreze lumea din jur. Aceste experiențe le dezvoltă creativitatea, independența și curiozitatea. 

7. Confortul rutinei

În timp ce spontaneitatea este incitantă, confortul unei rutine este ceva de care un copil își aduce aminte cu drag. Rutina le oferă un  sentiment de securitate și stabilitate, ajutând copilul să se simtă în siguranță, potrivit indiatimes.com.

 

×
Subiecte în articol: uitare copilarie