x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii 8 semne clare că ești îndrăgostit până peste cap

8 semne clare că ești îndrăgostit până peste cap

de Anastasia Paul    |    05 Iun 2024   •   09:15
8 semne clare că ești îndrăgostit până peste cap

Întâlnești pe cineva și se aprinde o scânteie. Te gândești la el tot timpul, ești încântat să-l vezi și îți este dor. Dar aceasta este dragoste sau este doar o senzație trecătoare? Uneori nu este foarte clar.

Iată cum să recunoști semnele că te-ai îndrăgostit profund, conform psihologiei:

1) Fericirea ta este legată de a celuilalt
Dragostea te face să simți lucruri pe care nu le-ai simțit niciodată înainte și îți poate întoarce lumea cu susul în jos, în cel mai bun mod posibil. Unul dintre cele mai profunde semne ale iubirii este atunci când fericirea partenerului tău devine parte integrantă a fericirii tale. Găsești bucurie în bucuria celuilalt, iar tristețea lui te afectează profund.

Ești mai mult decât dispus să faci eforturi doar pentru a-i aduce un zâmbet pe buze. Faci sacrificii, uneori chiar pe cheltuiala ta, pentru a-i asigura fericirea. Acest lucru nu înseamnă  doar să uiți de propriile nevoi. Este cu adevărat grija pentru bunăstarea altcuiva, la fel de mult ca și pentru a ta.

2) Nu îți este frică să îi arăți cine ești cu adevărat
Când ești profund îndrăgostit, această frică de a fi văzut cu adevărat, pur și simplu, dispare. Există un sentiment de confort și siguranță care te încurajează să lași garda jos.

Nu trebuie să te prefaci sau să-ți pui o mască. Nu trebuie să fii perfect. Poți fi doar tu, în toată gloria ta imperfectă. Și, mai mult, ai încredere în el, să vadă acest sine adevărat – binele, răul și tot ce se află între ele – și totuși te alege pe tine.

Știi că te va accepta așa cum ești, fără să încerce să te schimbe sau să te transforme în altcineva.

Această deschidere, această dorință de a fi vulnerabil este unul dintre cele mai grăitoare semne ale iubirii profunde.

3) Îl incluzi în planurile tale de viitor

Când începi să-l incluzi în planurile tale de viitor, nu din obligație, ci pur și simplu pentru că vrei să fie acolo, vrei să împărtășești aceste experiențe cu el - atunci știi că este mai mult decât o perdea de fum. Te-ai îndrăgostit profund.

4) Începi să îi oglindești comportamentul
Este amuzant cum funcționează dragostea. Uneori, fără să-ți dai seama, începi să preiei obiceiurile partenerului tău.

Poate că este felul în care își bea cafeaua, încet și deliberat, savurând fiecare înghițitură. Sau poate este felul în care râde, zgomotos și dezinhibat, de parcă nu ar fi nimeni altcineva pe lume decât voi doi.

În psihologie, acest lucru este cunoscut sub numele de oglindire - un comportament care indică o legătură puternică între doi oameni.

Când ești profund îndrăgostit, acest lucru se întâmplă pe măsură ce începi subconștient să mimezi acțiunile celeilalte persoane, tiparele de vorbire și chiar și limbajul corpului.

Nu este ceva ce decizi în mod conștient să faci. Pur și simplu se întâmplă. Este modul creierului tău de a forma o conexiune mai profundă cu partenerul tău.

5) Ești dispus să faci compromisuri

Când ești profund îndrăgostit, înțelegi că

Compromisul nu este un sacrificiu atunci când ești îndrăgostit.  Este o investiție în relația ta. Este un semn de iubire profundă și respect pentru partenerul tău.

6) Defectele lui nu te deranjează
Nimeni nu este perfect, nu? Dar când ești îndrăgostit, acele imperfecțiuni par să dispară în fundal.

Când poți să îmbrățișezi defectele partenerului tău și să te simți încântat, acesta este un indiciu puternic că sentimentele tale s-au mutat dincolo de atracția superficială.

7) Te bucuri de compania lui
Una este să fii îndrăgostit, dar alta este să te bucuri cu adevărat de compania persoanei de care ești îndrăgostit.

Există un confort, un sentiment de pace care vine odată cu prezența sa.  Acest lucru nu înseamnă doar să fii inseparabil sau să renunți la propriile interese. Este să găsești bucurie în experiențele împărtășite, în simplul act de a fi împreună.

8) Nu îți poți imagina viața fără el
Acesta este probabil cel mai grăitor semn dintre toate:

Când începi să-ți imaginezi viitorul și fiecare imagine îl include; când te gândești la planurile tale, la visele tale, nu îți poți imagina că le realizezi fără partenerul tău alături.

Nu este dependență. Nu este nevoia de cineva care să te completeze sau să te facă fericit. Înseamnă să dorești să-ți împărtășești viața, cu bune și rele, cu această persoană care a devenit atât de importantă pentru tine.

Începi să realizezi că viața ta nu ar fi aceeași fără el. Nu este doar o parte din viața ta; au devenit o parte din tine. Ați crescut împreună, ați evoluat împreună.

Gânduri finale
Dacă te trezești dând din cap la aceste semne, sunt șanse să trăiești o iubire profundă. Și acesta este un lucru frumos. Dar este important să știi că dragostea nu înseamnă doar simple sentimente. Sunt acțiuni și decizii; înseamnă să alegi să fii acolo pentru cineva, să-ți împărtășești viața cu el, să-l respecți și să-l prețuiești pentru ceea ce este, notează geediting.com.

 

×
Subiecte în articol: relaţii indragostit dragoste