x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii Ce înseamnă bărbatul Sigma și femeia Sigma. Adevărul despre cele două personalități

Ce înseamnă bărbatul Sigma și femeia Sigma. Adevărul despre cele două personalități

de Redacția Jurnalul    |    10 Iul 2024   •   00:20
Ce înseamnă bărbatul Sigma și femeia Sigma. Adevărul despre cele două personalități
Sursa foto: Unsplash.com

Termenul „Sigma” poate avea multiple semnificații în funcție de contextul în care este utilizat, în matematică, statistică, tehnologie sau psihologie. În cultura populară, un „bărbat Sigma” descrie un tip de bărbat independent și introvertit, care nu se conformează normelor tradiționale și preferă să opereze în afara ierarhiilor sociale bine impregnate în prezent.

Ce este bărbatul Sigma

"Bărbatul Sigma" sau "Sigma male" este un concept relativ nou apărut în cultura populară referitor la dinamica socială și tipurile de personalitate ale bărbaților. Acesta descrie un tip de bărbat care nu se conformează normelor sociale tradiționale și operează independent de ierarhiile sociale tipice. Caracterizat ca un „lup singuratic”, bărbatul Sigma își urmează propriile reguli și își croiește propriul drum în viață.

Bărbații Sigma sunt foarte independenți și preferă să-și urmeze propriul drum, fără a fi influențați de presiunile sau așteptările sociale. Deși pot fi introvertiți, aceștia nu sunt antisociali; pot interacționa cu ceilalți și pot avea relații sociale, dar preferă să petreacă timpul singuri sau în grupuri mici.

Acești bărbați sunt adesea foarte adaptabili și capabili să se descurce bine în diverse situații și medii, datorită capacității lor de a observa și înțelege dinamica socială fără a se implica direct. Bărbații Sigma nu simt nevoia de a se conforma normelor sociale sau de a urma tradițiile doar pentru că sunt așteptate de societate. Ei fac lucrurile în felul lor și își creează propriile reguli, având un puternic simț al autodeterminării și fiind motivați de obiectivele lor personale, mai degrabă decât de dorința de a impresiona pe alții sau de a obține aprobare socială.

Trăsăturile unei femei Sigma

Conceptul de femeie Sigma, asemănător celui de bărbat Sigma, descrie un tip de femeie care este independentă, nonconformistă și preferă să opereze în afara ierarhiilor sociale tradiționale. Aceasta își urmează propriile reguli și își definește succesul și fericirea în proprii termeni, fără a fi influențată de așteptările sau presiunile sociale.

Astfel, femeia Sigma este caracterizată de aceleași trăsături de autodeterminare și independență, fiind motivată de propriile obiective și preferând să-și croiască propriul drum în viață, potrivit Spynews.

×
Subiecte în articol: femeia Sigma bărbatul Sigma