x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii Cum să recunoști o relație toxică? 5 semne pe care nu (vrei să) le vezi

Cum să recunoști o relație toxică? 5 semne pe care nu (vrei să) le vezi

18 Oct 2019   •   11:40
Cum să recunoști o relație toxică? 5 semne pe care nu (vrei să) le vezi

Cum să recunoști o relație toxică? Se întâmplă să nu conștientizăm (sau să nu acceptăm întotdeauna) că avem relații negative, care ne otrăvesc viața. Dacă știm semnele după care putem identifica o relație toxică, asta ne poate salva mult disconfort.

Indiferent dacă este vorba despre relații de prietenie, profesionale, familiale sau conjugale, o acumulare de semne poate indica faptul că este o relație toxică. Iată câteva semne care îți arată cum să recunoști o relație toxică:

#1 El (sau ea) te face să te simți vinovat

Unul dintre primele semne: persoana, insidios, încearcă să te facă să te simți vinovat atunci când nu obține ceea ce își dorește. În general, acest lucru nu este niciodată excesiv, ci printr-o succesiune de fraze de genul „după tot ce am făcut pentru tine”, „ce o să fac acum că mă dai deoparte?”, „nu mai putem conta pe cei pe care îi credeam prieteni adevărați”…
Consecința: în timp ce plănuiai altceva, anulezi totul pentru a-l însoți sau a-i da ceea ce își dorește, numai să nu te mai considere vinovat de „eșecurile” lui.

6 efecte psihologice negative generate de utilizarea Instagram

Facelift prin acupunctură. Alungă ridurile de pe fața ta!

Cum se tratează anxietatea în 5 pași

#2 El (sau ea) devalorizează tot ce spui sau faci

În plus, acest gen de persoană: tinde să minimalizeze tot ceea ce spui și faci. Devalorizarea este una dintre cele mai eficiente metode de a face pe cineva să se îndoiască de propria sa valoare. Persoana face în mod regulat observații jignitoare și umilitoare despre tine, indiferent dacă este în contextul intimității sau în compania altora. Iar când o evidențiați, spune că a fost doar o glumă și vă învinovățește pentru susceptibilitatea voastră.

......................

Citește mai departe AICI

×