x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii De ce NU se înțeleg bărbații și femeile

De ce NU se înțeleg bărbații și femeile

de Anastasia Paul    |    22 Iun 2024   •   00:05
De ce NU se înțeleg bărbații și femeile
Sursa foto: Hepta

Cuplurile care presupun că partenerul lor gândesc la fel duce adesea la conflict. Femeile nu înțeleg că bărbații se pot speria uneori de ele. Bărbații nu înțeleg că multe lucruri pe care femeile la fac în relații au ca scop să-i apropie.

Există o idee răspândită în cultura noastră, că asemănările sunt bune pentru relații iar diferențele sunt o problemă. Cuplurile cred adesea că problemele din relațiile lor sunt atribuite diferențelor lor, cum ar fi „Eu sunt o bufniță de noapte și ei îi place să se culce devreme”.  Totodată, multe cupluri cred că hobby-urile sau obiceiurile lor diferite sunt cauza problemelor din relațiile lor.

Acestor cupluri nu li se pare niciodată că genurile diferite ar putea contribui la neînțelegeri. Bărbații și femeile văd uneori lumea diferit, se comportă diferit și se simt diferit. Aceste diferențe sunt în mare măsură învățate decât înnăscute, dar sunt importante.

Problemele din cuplurile heterosexuale de multe ori nu provin atât de mult din diferențele lor; ele sunt mai des rezultatul faptului că bărbații presupun că femeile sunt ca bărbații, și femeile presupun că bărbații sunt ca femeile. Nimic mai departe de adevăr.

Cuplurile încearcă adesea să reducă decalajul fiind atenți fiind atente la ceea ce spun sau învățând să se „oglindească” unul pe celălalt atunci când vorbesc. Aceste strategii pot frustra și supăra cuplurile, deoarece abordează doar neînțelegerile superficiale și nu ajung la neînțelegerile profund înrădăcinate dintre bărbați și femei.

Bărbaților le poate fi frică de femei

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care femeile nu le înțeleg despre bărbați este felul în care uneori le poate fi frică de femei în relațiile intime. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care bărbații nu le înțeleg despre femei este că majoritatea din ceea ce fac femeile în relație reflectă eforturile lor de a se apropia și de a se simți mai conectate cu partenerul lor.

Este contraintuitiv să te gândești că unor bărbați le este frică de femei. De ce le este frică bărbaților? 

Bărbaților le este adesea frică să nu fie dominați și controlați de femei. Bărbații se pot acuza reciproc că sunt controlați de o femeie sau, mai precis, controlați de nevoia lui de femeie.
Bărbaților le este adesea frică să nu fie inadecvați din punct de vedere emoțional, interpersonal și sexual.

Bărbații sunt în mod stereotip iubitori egocentricii, dar în sondaje, bărbații spun că partenera este cea mai importată. Să-și mulțumească partenerele nu este doar o expresie a generozității, ci și o indicație a nevoii puternice a bărbaților de a fi validați prin sex.

„Femeile trebuie să se simtă iubite pentru a face sex. Bărbații trebuie să facă sex pentru a se simți iubiți.”
Bărbaților le este adesea frică să nu fie abandonați. Unii bărbați sunt fiziologic mai tulburați de conflictul din relațiile intime decât femeile, și le ia mai mult timp să se recupereze deoarece, în adâncul sufletului, le este adesea teamă că partenera lor îi îi părăsi. Acesta este motivul pentru care, după o despărțire, unii bărbați simt nevoia urgentă de a-și căuta o nouă parteneră.
În unele relații, femeile se simt adesea nemulțumite de nivelul de intimitate din relațiile lor și își abordează partenerul cu ideile lor de a se apropia, cum ar fi „Ar trebui să petrecem mai mult timp împreună” sau „Mi-aș dori să te deschizi și să-mi spui mai multe despre ce se întâmplă cu tine.”

Problema este că bărbații sunt învățați să se simtă responsabili pentru femei, așa că ori de câte ori o femeie își exprimă orice fel de nefericire, bărbații aud adesea asta ca pe o critică, ca pe o acuzare a inadecvării lor.

Nu este surprinzător că bărbații răspund adesea retrăgându-se pentru a se proteja. Femeile interpretează adesea retragerea bărbaților ca o dovadă a lipsei de interes pentru apropiere, astfel încât devin mai emoționale și își urmăresc mai mult partenerul, ceea ce, desigur, duce  la retragerea bărbaților. Iar fiecare dintre ei se simte frustrat și singur.

Cuplurile pot ieși din acest tipar și pot ajunge la o înțelegere mult mai profundă și mai satisfăcătoare dacă atât bărbații, cât și femeile sunt dispuși să își facă partea lor de treabă. Pentru femei, înțelegerea faptului că partenerul lor nu se retrage din lipsă de interes, ci pentru că îi este frică să nu greșească, poate duce la schimbări majore în relație.

Bărbații își pot face partea lor, rezistând tentației de a se retrage și învățând cum să rămână acolo emoțional cu partenera lor și să discute lucrurile. Pentru a învăța să nu folosească retragerea ca o apărare, bărbații trebuie să învețe să se simtă mai confortabil cu conflictul în relațiile lor și să învețe să vadă conflictul ca o oportunitate de a se conecta, mai degrabă decât ca o amenințare, astfel încât frica lor de conflict să nu le declanșeze fricil. de abandon şi să bată în retragere, psychologytoday.com.

 

×
Subiecte în articol: barbati femei intelegere relaţii cuplu