x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii Erecţie instant cu apă de ploaie!!!

Erecţie instant cu apă de ploaie!!!

de Magda Colgiu    |    23 Feb 2010   •   00:00
Erecţie instant cu  apă de ploaie!!!
Sursa foto: /THINKSTOCK

„Erecţie instant în 30 de minute!", „Uitaţi de problemele cu erecţia!", „Ulei pentru erecţii mai ferme!", „Scăpaţi de ejacularea precoce!". Cam aşa sună mare parte din anunţurile de pe net sau din diverse publicaţii, cu care producătorii sau importatorii îşi laudă suplimentele destinate îmbunătăţirii erecţiei.

 


Dacă aceste suplimente au efectul dorit ne spune Nicolae Calomfirescu, doctor în medicină, medic primar urolog, cu supraspecializarea sexologie de la Clinica Uroandromed.
„Întâi trebuie să precizăm că neputinţa nu caracterizează o anumită vârstă", spune specialistul nostru.
Astfel, disfuncţiile sexuale nu se referă doar la cele erectile, care reprezintă un procent mic, ci sunt, în primul rând, legate de interacţiunea dintre bărbat şi femeie.

ETICHETĂ MINCINOASĂ
În condiţiile în care creşte numărul cazurilor cu tulburări sexuale, suplimentele care promit vindecări miraculoase, ba şi performanţe sexuale nemaîntâlnite, câştigă teren. „Suplimentele alimentare, luate cu scopul de a mări potenţa, formează două categorii. Prima categorie: suplimente care respectă toate normele în domeniu şi sunt controlate pe tot parcursul procesului de fabricaţie.

A doua categorie: care nu sunt, întotdeauna, ceea ce scrie pe etichetă. Mare parte dintre aceste produse aşa-zis natu­riste sunt, de fapt, un pericol, deoarece pot conţine multe substanţe ilicite, nemenţionate pe etichete sau prospecte", afirmă doctorul Calomfirescu. Un exemplu concret dat de medicul consultant al Jurnalului de Sănătate: într-o pastilă de potenţă (viagra) pot să existe 375 miligrame de sildenafil (substanţa activă), respectiv de patru ori doza maximă. Situaţia e cu atât mai gravă cu cât această substanţă nici măcar nu este menţionată pe etichetă.

Dar problemele nu se opresc aici. Pentru că mulţi pacienţi decid să îşi administreze astfel de preparate fără să consulte un medic.
„Este o opţiune personală, de sănătate a fiecăruia. Dar dacă fac acest lucru, mai ales fără să consulte un medic, trebuie să-şi asume consecinţele. Inclusiv faptul că substanţele din preparatul achiziţionat din diverse farmacii sau de pe net pot interacţiona periculos cu alte medicamente. Situaţia e mai gravă dacă eticheta preparatului „naturist" nu oferă informaţii despre toate substanţele conţinute.

Atunci, nici chiar medicul nu-şi poate da seama care este motivul unor eventuale probleme. Soluţia este simplă: nu luaţi asemenea pastile.

AVERTISMENTE PENTRU BOLNAVI
Medicul Calomfirescu avertizează pacienţii, mai ales pe cei cu probleme cardio-vasculare, că astfel de produse le pot cauza grave probleme de sănătate. „Cine are afecţiuni cardiace să consulte un cardiolog, cine suferă de diabet să între­be un diabetolog, pentru că numai specialistul poate să decidă", spune medicul Nicolae Calomfirescu.

De asemenea, mai trebuie să ştim că informaţiile obţinute de pe internet sau de la farmacişti nu doar că sunt insuficiente, dar pot fi interpretate total eronat. Altfel, nu este exclus ca pacientul să-şi facă rău cu mâna lui.

Sunt bărbaţi care înghit suplimente fiind convinşi că dau o dublă lovitură: redobândesc virilitatea de altădată şi chiar cu bani puţini, aspect extrem de de­licat în timp de criză. Din păcate, medicul Calomfirescu face un calcul simplu şi demonstrează că socoteala de acasă nu se potriveşte. „De exemplu, sunt pacienţi care iau anumite produse pentru tratarea prostatei. Un flacon de acest gen poate să coste 60 de RON.

Cu aceşti bani, ei pot foarte simplu să îşi facă un PSA (antigen specific prostatei) care le va spune cât de sănătoasă e prostata lor şi care costă 20 de RON, iar cu restul de bani pot să efectueze şi o ecografie. Astfel, în costul unei cutii cu iluzii poţi face un control care să îţi spună exact cum stă treaba".

Cea mai bună soluţie care ne-ar scuti de surprize cu urmări severe este obligativitatea ca pe toate prospectele şi etichetele produselor destinate eliminării disfuncţiilor sexuale să se specifice toate substanţele conţinute.

SATISFACŢIE SEXUALĂ
Disfuncţiile sexuale se re­feră la o proble­mă apărută în timpul oricărei faze a ciclului sexual. Dacă această proble­mă împiedică persoana afectată sau cuplul să fie satisfăcut de activitatea sexuală, se poa­te vorbi despre o disfuncţie sexuală.

La bărbaţi, cele mai frecvente disfuncţii sexuale sunt tulburările de ejaculare, disfuncţiile erectile şi inhibiţia libi­doului sexual.

CAUZE FIZICE ŞI PSIHICE
Instalarea disfuncţiilor sexuale are cauze fi­zice şi psihice. Diabetul, afec­ţiunile cardiace sau vasculare, bolile neurologi­ce, dezechilibre­le hormonale, alcoolismul, consumul de droguri, efecte adverse ale unor medicamente sunt cau­ze fizi­ce. Stresul, anxietatea, proble­mele de cuplu, depresia, unele sentimen­te de vinovăţie sau efectele unei traume sexuale anterioare sunt doar câteva dintre cauzele psihice ale disfuncţiilor sexuale.

 

×