x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii Fost agent FBI: Cum să ne dăm seama de adevăratele intenții ale unei persoane

Fost agent FBI: Cum să ne dăm seama de adevăratele intenții ale unei persoane

de Redacția Jurnalul    |    22 Apr 2024   •   15:15
Fost agent FBI: Cum să ne dăm seama de adevăratele intenții ale unei persoane
Sursa foto: Hepta

Un fost agent FBI ne dezvăluie cum să ne dăm seama de adevăratele intenții ale oamenilor astfel încât să ne ferim ce persoanele periculoase.

LaRae Quy are 59 de ani și a lucrat timp de 23 de ani în FBI. El a explicat într-un interviu pentru Daily Mail cum au fost învățați să identifice rapid intențiile oamenilor. 

Acum el trăiește la San Francisco și predă cursuri de dezvoltare personală. 

„Nu trebuie să fii un anchetator extraordinar de bun ca să-ţi dai seama ce se petrece în mintea cuiva. Indiciile există de fiecare dată, tot ce trebuie să faci este să ai idee după ce să te uiţi“, a explicat aceasta.

În primul rând trebuie să definim o bază minimă de informaţii - care poate fi făcută pe loc, observând atent o persoană - de la care putem porni, astfel încât să interpretăm corect ciudățeniile și comportamentele unui om. 

De exemplu, dacă cineva se scarpină continuu la gât ori stă cu brațele încrucișate, aceste acțiuni pot semnala nervozitate, furie ori nerăbdare. 
Trebuie să observăm dacă se uită în jos, în loc să-și privească interlocutorul în ochi, 

Pentru situaţiile de negociere, întâlnite în mediul de afaceri, LaRae îşi sfătuieşte cursanţii să observe mai ales gesturile care apar la „pachet“:

„Nu numai că omul din faţa noastră îşi tot drege vocea, dar se şi scarpină pe cap, poate că în acest timp are şi o mişcare nervoasă a picioarelor. Sunt indicii care ne avertizează să fim atenţi şi să acţionăm cu grijă, pentru că se petrece ceva ce persoana nu vrea să ştim“.

Este important să observăm cum interacţionează individul cu alte persoane, să vedem dacă modificările de comportament se regăsesc şi atunci când intră în contact cu alţii, nu numai cu noi.

„Aşa-numiţii „neuroni în oglindă“ sunt un fel de monitoare din creierul nostru care reflectă modul în care se simt alte persoane cu care interacţionăm. Suntem conectaţi astfel încât să putem interpreta limbajul trupului altei persoane. De exemplu, atunci când vedem o persoană care ne place, sprâncenele se ridică, muşchii faciali se relaxează, capul se înclină uşor şi fluxul sangvin inundă zona buzelor, deci ele devin mai pline. Asta înseamnă că atunci când îi zâmbim unei persoane şi ea nu ne răspunde la fel, ceva nu este în regulă“, mai spune fostul agent FBI.

Tot în situaţiile de business, când avem de-a face cu un grup de persoane, LaRae spune că este util uneori să nu ne concentrăm atenţia numai pe liderul sau şeful grupului, ci și pe cel care are cel mai puternic discurs şi cea mai îndrăzneaţă atitudine.

Persoana care are o voce și o atitudine puternice şi un zâmbet încrezător poate să ne ajute mai mult, pentru că o astfel de situaţie ar putea să arate că şeful are o personalitate mai slabă şi că se bazează pe opiniile celorlalţi când trebuie să ia decizii.

Modul în care merge o persoană poate oferi informaţii valoroase. O situaţie prezentată de fostul agent se referă la oamenii care îşi târşâie picioarele sau nu au cursivitate în timpul deplasării, ori care privesc în jos când merg, atitudini care denotă o lipsă de încredere în propria persoană. LaRae s-a folosit de astfel de tehnici bazate pe observaţie atentă pentru a recruta şi forma echipe de agenţi pentru guvernul SUA, în perioada în care a lucrat pentru FBI, notează ziarulring.ro.

×
Subiecte în articol: fbi observatie persoană intentii