x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii Generația Z. Opiniile socio-politice afectează grav relațiile de dragoste: „Întâlnirile se desfășoară ca și cum ai merge pe coji de ouă”

Generația Z. Opiniile socio-politice afectează grav relațiile de dragoste: „Întâlnirile se desfășoară ca și cum ai merge pe coji de ouă”

de Anastasia Paul    |    16 Feb 2024   •   18:30
Generația Z. Opiniile socio-politice afectează grav relațiile de dragoste: „Întâlnirile se desfășoară ca și cum ai merge pe coji de ouă”

Tinerii din Generația Z cred că întâlnirile dintre bărbați și femei sunt tot mai dificile din cauza opiniilor sociale și politice foarte diferite.

Într-un articol pentru Free Press, jurnalista Gen-Z Rikki Schlott împărtășește povești de la colegii ei care își caută parteneri pe rețelele online de dating. 

Ea a vorbit cu un student de 25 de ani din Washington, DC, care i-a spus că este conservator tradițional dar își ascunde identitatea politică înainte și în timpul întâlnirilor.

„Trebuie doar să presupui că majoritatea fetelor sunt progresiste și să încerci în mod constant să te asiguri că nu spui ceva greșit. La primele întâlniri, de obicei, încerc doar să aflu de unde provin, în timp ce îmi ascund opiniile. A spune că ești un conservator este de neimaginat", explică acesta.

Schlott spune că, în mod anecdotic, întâlnirile moderne prin intermediul aplicațiilor online au devenit un exercițiu codificat pentru bărbați și un spectacol exhibiționist de progresism pentru femei. 

Tinerii, spune ea, se etichetează ca „moderați”, dacă sunt conservatori, și „liberali”, dacă sunt moderați.

Femeile, pe de altă parte, își proiectează politica deschis și radical.

„Sunt în mod ciudat atrasă d: tovarăși. Limbajul meu de dragoste este: teoria politică marxistă”, a scris o femeie pe aplicație de întâlniri.

„Să ne asigurăm că suntem pe aceeași lungime de undă despre: Covid este real. Mască și vax. LGBTQIA2+. Anticapitalism. BLM. ANTIFA. Venit de bază universal/asistență medicală. Drepturi trans. Socialism. UN TAXI. (emoji al drapelului palestinian)', arată un profil  progresist, dar nu singular al unei tinere din Brooklyn, potrivit lui Schlott.

Este o tendință care nu dă semne de încetinire, deoarece diviziunea privind opiniile sociale și politice continuă să despartă tinerii.

 

Numeroase studii recente ilustrează diviziunea politică în continuă creștere între bărbații și femeile Generației Z.

Femeile tinere sunt liberale și cu orientare de stânga, în timp ce bărbații tineri asunt puternic conservatori în ultima jumătate de deceniu, un model care se dezvoltă de cel puțin un deceniu.

Datele reflectă că femeile refuză adesea să se întâlnească cu bărbați care au altă orientare politică, stabilind o dinamică care ar putea duce în cele din urmă la colaps demografic.

Majoritatea femeilor tinere americane - circa 55% - spun că nu se vor întâlni cu un bărbat care ascultă podcastul incredibil de popular al lui Joe Rogan.

Totodată, 64% dintre tineri cred că este un steag roșu să se identifice ca fiind comuniști.

S-a constatat că a spune „Black Lives Matter” este, de asemenea, o opțiune pentru o treime dintre tineri, în timp ce aproape două treimi dintre ei cred că susținerea „Black Lives Matter” este un steag verde.

Politica americană nu este singurul lucru care influențează viețile matrimoniale ale tinerilor.

În Anglia, Germania și în special în Coreea de Sud, bărbații se îndreaptă spre dreapta, în timp ce femeile rămân la stânga. În Coreea de Sud, femeile, ca răspuns la ceea ce consideră ca fiind o societate sexistă care nu ajută la prosperitatea femeii, au încetat să mai aibă copii.

În ceea ce se numește „Mișcarea 4B”, femeile refuză să se căsătorească, să iasă la întâlniri, să aibă copii și să facă sex heterosexual. Rata natalității a scăzut la 0,78 nașteri/ femeie, notează dailymail.uk.


×