x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii Îți sabotezi relația? 6 obiceiuri care arată că TU ești de vină pentru că lucrurile nu funcționează

Îți sabotezi relația? 6 obiceiuri care arată că TU ești de vină pentru că lucrurile nu funcționează

de Anastasia Paul    |    07 Feb 2023   •   17:30
Îți sabotezi relația? 6 obiceiuri care arată că TU ești de vină pentru că lucrurile nu funcționează
Sursa foto: pixabay.com

Nicio relație nu este perfectă dar există comportamente care pot distruge relația, de la refuzul de a-ți asuma responsabilitatea, și până la încercarea de a-ți determina partenerul să facă mai mult ca tine.

Dr. Lalitaa Suglani este psiholog la Birmingham și dezvăluie 6 obiceiuri care îți pot sabota relația cu persoana iubită.  Oamenii își stabilesc adesea așteptări în relațiile lor, deși s-ar putea să nu fie conștienți de ele, iar aceste așteptări se refletă în comportamentele lor, scrie dailymail.  
„Când aceste așteptări nu sunt îndeplinite, ne putem simți frustrați și dezamăgiți, deoarece ne face să ne simțim neiubiți și neîngrijiți. Atunci putem crede că lucrurile nu funcționează și că nu trăim „iubirea adevărată”. În consecință, vrem să-i punem capăt fără să comunicăm și să ne rezolvăm așteptările. Trebuie să ne amintim însă că cealaltă persoană nu ne poate citi în mințile noastre și are o educație diferită”, spune dr. Suglani.

Totodată, ea precizează că adesea nu realizăm că obiceiurile noastre se bazează pe „standardele și așteptările proprii, pe idealurile și condițiile care ne sunt modelate de ceea ce am experimentat din atașamentele noastre și din lumea din jurul nostru”.

„Vrem ca cealaltă persoană să ne îndeplinească standardele, idealurile și obiectivele; dar trebuie să luăm în considerare și propriile așteptări de la noi și să găsim un spațiu sigur pentru a vorbi despre acestea”, explică psihologul.

Iată cele 6 comportamente care ne pot distruge relațiile

1. Fără scuze și asumarea responsabilității

2. Nerespectarea limitelor celeilalte persoane

3. Forțarea celuilalt să se schimbe pentru a semăna mai mult cu tine

4. Netenția la declanșatoarele emoționale ale celuilalt

5. Lipsa de comunicare a propriilor nevoi

6. Compararea relației cu celelalte

Aceste comportamente nu apar doar în relațiile de dragoste, ci și în cele de familie, prietenie, muncă. 

„Este important să înțelegem ce așteptăm de la alții și să putem comunica acest lucru pentru a ne apropia mai mult unul de celălalt. A avea o conexiune cu cineva ne face să ne simțim în siguranță.”, încheie aceasta. 
 

×
Subiecte în articol: relaţii comportament distructiv