x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii Lucrurile pe care le auzi când ești într-o relație toxică

Lucrurile pe care le auzi când ești într-o relație toxică

23 Apr 2019   •   15:03
Lucrurile pe care le auzi când ești într-o relație toxică

Nimănui nu-i plac despărțirile, însă după ce rana se vindecă, putem să privim obiectiv spre impactul pe care acea relație l-a avut asupra noastră. Analiza modului în care acea relație a decurs ne poate face să înțelegem dacă am fost într-o relație toxică, potrivit Your Tango.

Un mod prin care îți poți da seama dacă ai fost sau nu într-o relație toxică este să-ți reamintești lucrurile pe care fostul partener ți le-a spus. Dacă ai auzit una dintre următoarele propoziții, ai fost într-o relație toxică:

„Este vina ta. Tot timpul...”

Relațiile sunt străzi cu două sensuri, ceea ce înseamnă că vina este împărțită de cele mai multe ori. Dacă simțeai că tot timpul a fost vina ta, atunci acesta este un semnal de alarmă.

„Ești nebună – nu s-a întâmplat niciodată asta.”

Ai simțit vreodată că modul în care ai văzut lucrurile se află în conflict cu modul în care partenerul tău a văzut lucrurile? Avea un obicei în a spune „Nu am spus/ făcut niciodată asta.”? Aceasta este o tactică simplă de manipulare, prin care partenerul de face să te îndoiești de propriile sentimente și gânduri.

„Nu o asculta pe sora/ prietena ta”

Nu este nimic neobișnuit când partenerului de cuplu nu îi place unul dintre prietenii tăi sau un membru al familie. În mod normal, trebuie să aibă un motiv întemeiat pentru asta. Cu toate acestea, dacă partenerul de cuplu a încercat să te întoarcă împotriva persoanelor care te sprijină în mod normal, este cu totul altceva.

„A fost prostesc”

Dacă te critica în mod constant, indiferent că e vorba de ce spuneai sau de cum te îmbrăcai, este destul de sigur că te-ai aflat într-o relație toxică. Critica făcută în mod constructiv este benefică, însă o critică făcută în mod constant, fără vreun motiv aparent, nu aduce nimic bun.

 

×
Subiecte în articol: relaţii relatie toxica