x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii Meseria de model de videochat și implicațiile acesteia - ce trebuie să știi înainte să te angajezi în acest domeniu?

Meseria de model de videochat și implicațiile acesteia - ce trebuie să știi înainte să te angajezi în acest domeniu?

16 Dec 2021   •   15:45
Meseria de model de videochat și implicațiile acesteia - ce trebuie să știi înainte să te angajezi în acest domeniu?

Jobul de model de videochat este, din păcate, în continuare unul privit cu destul de mult scepticism de către români și nu numai.

În general, tendința de a respinge această meserie este mai ușor de remarcat în țările care au trecut recent prin comunism. Odată cu instaurarea democrației și cu lărgirea orizonturilor, oamenii încep, însă, să fie mai receptivi la nou și mai puțin critici.

 

În acest context, din ce în ce mai multe tinere prind curajul de a-și manifesta dorința de a urma o carieră într-un domeniu controversat precum cel al videochatului. Totuși, cu siguranță ai remarcat că majoritatea covârșitoare a doamnelor și domnișoarelor au rețineri atunci când urmează facă demersurile necesare angajării.

 

Faci parte din categoria celor care sunt tentate de o carieră de acest tip, însă nu ești sigură că știi tot ce trebuie despre domeniul țintit?

 

Iată care sunt 3 informații de ajutor pentru oricine vrea să profeseze în videochat

 

  1. Există mai multe tipuri de videochat

 

O primă chestiune important de înțeles este faptul că videochatul nu înseamnă în mod necesar nuditatea ori purtarea de conversații care implică un anumit nivel de flirt. Dacă nu te simți confortabil să întreprinzi aceste acțiuni, dar ești conștientă de atuurile tale feminine și crezi, totuși că ți s-ar potrivi meseria aceasta de model, poți alege să faci parte din categoria modelelor de videochat non-adult. Această ramură a domeniului presupune doar purtarea de discuții, majoritar în limba engleză, cu clienți care pur și simplu au nevoie de cineva cu care să vorbească. Aspectul modelelor trebuie să fie unul plăcut, dar deloc indecent. Richgirls-studio.ro este una din companiile de top care oferă locuri de muncă de tipul celui anterior amintit. Citește câteva detalii despre videochat non-adult aici și cu siguranță vei fi încântată de idee.

 

  1. Spațiul tău personal nu va fi micșorat

 

Întrebările pe care ți le poți pune în legătură cu intimitatea ta sunt firești și apar adesea în mintea persoanelor care doresc să se angajeze în domeniul videochat. Va fi viața ta privată afectată în vreun fel de meseria pe care o practici? Vor avea de suferit relațiile cu oamenii din jurul tău? Răspunsul, fără îndoială, este unul negativ. Nimic nu se va schimba cu adevărat în această direcție, protecția intimității și confidențialitatea datelor fiind două dintre problemele puse întotdeauna în prim-plan de către angajatorii serioși din domeniu. Vei avea, cu siguranță, toată susținerea și ajutorul pe care le vei solicita.

 

  1. Modelele de videochat non-adult nu câștigă mai puțin decât modelele de videochat adult

 

Nu trebuie să te gândești că venitul tău va fi în mod necesar unul mai mic doar pentru că nu vrei să fii model de videochat adult. Dacă știi să-ți pui în valoare calitățile și aduci clienților starea de liniște și de siguranță pe care o caută în conversația cu tine, vei ajunge să încasezi sume uriașe de bani doar din discuții purtate online.

 

Așadar, dacă simți că meseria de model de videochat ți s-ar potrivi și tot ce te oprește din a merge înainte sunt micile îndoieli specifice începătorilor din orice domeniu, fă-ți curaj și încearcă ce ți-ai propus. Nu lăsa gurile rele să te influențeze și hotărăște singură, în cunoștință de cauză, dacă acest job este ori nu făcut pentru tine.

 

Sursa foto: unsplash.com

×