x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii O căsnicie nefericită are efecte negative asupra sănătăţii

O căsnicie nefericită are efecte negative asupra sănătăţii

17 Iul 2018   •   13:36
O căsnicie nefericită are efecte negative asupra sănătăţii

O căsnicie nefericită, cu conflicte frecvente, ar putea avea un impact serios asupra sănătăţii, potrivit psihologilor, scrie The Guardian.

Cercetătorii de la universităţile din Nevada şi Michigan au monitorizat 373 de cupluri heterosexuale pentru a observa efectul pe care neînţelegerile pe diferite planuri – precum copiii, banii, diferitele activităţi - îl au asupra sănătăţii.

“Am urmărit cupluri căsătorite în primii 16 ani de căsătorie şi am comparat sănătatea soţiilor şi soţilor care raportau un număr mare de conflicte cu cea a celor care aveau puţine”, a spus Rosie Shorut, care a prezentat rezultate preliminare la Asociaţia Internaţională pentru Cercetarea Relaţiile în Colorado.

Cercetătorii au descoperit că certurile în căsănicie afectează negativ sănătatea soţilor. Conflictele din cadrul relaţiilor pot duce la inflamaţii, schimbări ale apetitului şi creşterea hormonilor din cauza stresului, care pot afecta diferite aspecte ale sănătăţii, de la inimă la funcţionarea sistemului imunitar.

×