Kristen Bringe și soțul ei consideră că dependența de ecrane afectează negativ viața de familie. Cuplul își crește fiica de 5 ani cu un stil de viață minimalist în ceea ce privește tehnologia, oferindu-i un exemplu de interacțiune socială reală și de gestionare a timpului liber, scrie Business Insider.
Mama povestește cum a decurs această schimbare și de ce consideră că este benefică pentru fiica lor. În 2017, cuplul a decis să renunțe la smartphone-uri, fiind conștienți de dependența creată și de impactul negativ asupra relațiilor interumane. Cei doi au vrut să fie mai prezenți în viața reală, să se conecteze mai bine cu cei din jur și să evite distragerile constante.
Au telefoane simple, care trimit mesaje text și fac apeluri telefonice: „primim alerte, dar alertele sunt mult mai puțin atrăgătoare și mai puțin urgente decât valul de notificări pe care îl primeam când aveam smartphone-uri”.
Au constatat o îmbunătățire semnificativă a sănătății mentale, reducerea stresului și creșterea calității timpului petrecut cu familia.
Copilul lor crește cu un model de viață echilibrat, cu accent pe interacțiunea socială reală, jocuri creative și gestionarea eficientă a timpului liber: „fără să depunem vreun efort suplimentar pentru a limita utilizarea ecranului, am creat un mediu în care fiica noastră se simte prioritară. Ea ne vede găsind modalități creative de a ne distra, de a face față plictiselii și de a ne relaxa. Ea ne privește ieșim cu capul sus în loc să ne îngropăm în ecrane. Pe lângă faptul că o învățăm abilitățile de viață de la începutul anilor 2000, sperăm că stilul nostru de viață cu un ecran mai mic îi arată fiicei noastre că oamenii pot supraviețui (îndrăznesc să spun că pot prospera?) fără smartphone-uri în viața modernă. Sperăm că faptul că ne vede cum ne prioritizăm sănătatea mentală în detrimentul comodității o inspiră să facă același lucru”.
Fetița va primi un telefon simplu la o vârstă potrivită, evitând expunerea timpurie la smartphone-uri și riscurile asociate.
(sursa: Mediafax)