x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Secret Santa, bucuria darurilor anonime. Origini, reguli și semnificații

Secret Santa, bucuria darurilor anonime. Origini, reguli și semnificații

de Redacția Jurnalul    |    23 Noi 2023   •   13:45
Secret Santa, bucuria darurilor anonime. Origini, reguli și semnificații

Secret Santa este un eveniment care se desfășoară în preajma Crăciunului după anumite reguli și se organizează mai ales în corporații.

Angajații își oferă astfel cadouri între ei, după ce înainte trag câte un bilețel cu numele persoanei căreia trebuie să-i ofere un dar. Sunt secrete atât numele celui care va primi cadoul, cât și a celui care îl va oferi. 

Evenimentul este așteptat cu nerăbdare și a devenit o tradiție și în multe familii, între prieteni, colegi de școală. Ideea de a primi cadouri anonime incită curiozitatea și pare un joc distractiv de sărbători. 

Totul a început în decembrie 1979, când un bărbat din Kansas City, Statele Unite, a fost concediat. Era o noapte rece, iar el stătea singur și supărat într-un restaurant, când a observat cum chelnerița își servea clienții într-o jachetă subțire și uzată. Și atunci a decis că trebuie să-și schimbe gândurile. 

Larry Dean Stewart a ieșit în stradă și a oferit bancnote de 100 de dolari persoanelor nevoiașe. Iar această acțiune a devenit un obicei pe care l-a practicat de atunci la fiecare sfârșit de an. Bărbatul a murit în 2007, la doar 58 de ani, din cauza unui cancer esofagian. Dar înainte de a pleca din această lume, indentitatea sa a fost dezvăluită. De atunci, orașul său natal, Kansas City, îi continuă tradiția prin donații anonime către cei săraci.

Fie că se stabilește un buget sau nu, regula de bază este cadoul anonim. Deși mulți angajați participă la schimbul de cadouri doar pentru a se distra și a crea o atmosferă festivă în birou, această tradiție are și o semnificație mai profundă.

Secret Santa încurajează generozitatea și spiritul de comunitate. Oferirea unui cadou fără a dezvălui identitatea donatorului subliniază ideea de a face bine fără a căuta recunoaștere sau recompensă. 

×
Subiecte în articol: secret santa cadouri craciun corporatii