x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Berlinul se pregătește pentru cea mai mare petrecere de revelion din Germania

Berlinul se pregătește pentru cea mai mare petrecere de revelion din Germania

28 Dec 2018   •   14:00
Berlinul se pregătește pentru cea mai mare petrecere de revelion din Germania

 Pregătirile pentru cea mai mare petrecere de Revelion din Germania sunt în curs de desfăşurare la Berlin, au anunţat joi organizatorii acestui eveniment, care va include numeroase scene, bariere temporare şi fragmente din beton amplasate în faţa Porţii Brandenburg din capitala germană, informează DPA.

Bonnie Tyler, DJ Bobo, Alice Meron, Nico Santos şi Eagle Eye Cherry vor susţine recitaluri în cadrul acestui spectacol de Anul Nou, luni seară, la Berlin. Show-ul va include un spectacol cu raze laser şi focuri de artificii la miezul nopţii.

Spectatorii vor trebui să treacă printr-un filtru sporit de securitate în acest an, iar autorităţile au interzis artificiile private, sticlele, obiectele ascuţite şi genţile voluminoase. Băuturile alcoolice vor putea fi procurate doar de la standuri autorizate de municipalitate.

Luni, întreaga zonă va fi încercuită de un cordon de siguranţă, din care vor face parte între 500 şi 800 de angajaţi ai unor firme private din domeniul securităţii. De asemenea, în acel dispozitiv vor fi incluşi şi aproape 1.400 de pompieri profesionişti şi voluntari.

Şi spitalele din Berlin se pregătesc pentru o noapte aglomerată. Artificiile sunt disponibile în general în Germania doar în perioada Anului Nou, iar persoanele private au voie să le aprindă doar pe 31 decembrie şi pe 1 ianuarie.

În seara de Revelion, străzile din Berlin sunt pline de localnici şi turişti care aprind artificii, lansându-le uneori în aer după ce le fixează în sticle de bere, pe care le ţin cu mâinile goale.

Potrivit medicilor de la Spitalul de Urgenţă (UKB) din cartierul berlinez Marzahn, accidentele grave cauzate de artificii s-au înmulţit în ultimii ani. Opt săli de operaţie vor fi pregătite în această clinică în noaptea de Revelion.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: germania berlin revelion