Sunt aproape trei sferturi de veac de când Zavaidoc a părăsit scena acestei lumi, dar vocea lui, imprimată, ne-a rămas tulburătoare, ca viața și ca aventurile lui.
Marin Teodorescu este un nume ca oricare altul. Nu spune mare lucru însă, când spui Zavaidoc, totul se schimbă. Acesta este numele care i-a adus faima în toată ţara şi dincolo de graniţele ei. Marin Teodorescu Zavaidoc s-a născut la Piteşti în 1896, într-o familie de lăutari, şi s-a stins din viaţă la Bucureşti, la 13 ianuarie 1945.
La cimitirul Mănăstirii Cernica, acolo unde Marin Teodorescu Zavaidoc îşi doarme somnul de veci în acelaşi mormânt cu fiul său – Zavaidoc - şi soţia Constanţa – Tanţi -, doar cei care i-au ascultat glasul fără egal şi îi recunosc locul de îngropăciune îi mai aprind câte o lumânare. Fiica sa, Constanţa (Puşa), - fostă solistă a Operei Naţionale - cea care poposea, din când în când, la căpătâiul părinţilor săi, a trecut, la rându-i în lumea drepţilor, de câţiva ani, fiind înmormântată la Cimitirul Străuleşti II.
În perioada interbelică, muzica lui Zavaidoc era la mare căutare. Vocea lui puternică răsuna în saloanele pline ale restaurantelor vestite ale vremii. Era cerut în toate colţurile ţării. A avut.........
Citește mai departe povestea vieții lui ZAVAIDOC și ascultă-l cântând.