x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Tipuri de băuturi alcoolice și la ce evenimente se potrivesc

Tipuri de băuturi alcoolice și la ce evenimente se potrivesc

29 Apr 2022   •   15:03
Tipuri de băuturi alcoolice și la ce evenimente se potrivesc

Organizarea unui eveniment, oricât de restrâns, trebuie să respecte un set bine definit de reguli. Vei stabili unde se va ține acesta, la ce oră, ce activitate presupune, care sunt invitații, dar, poate chiar mai important, ce se va consuma.

Oamenii tind să plece repede de la petrecerile care nu asigură și mâncare, iar lângă mâncare va merge întotdeauna de minune și o băutură. De mâncare te lăsăm pe tine să te ocupi, iar noi îți vom spune ce băutură poți pune pe masă, în funcție de context! 

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/family-having-dinner-at-home-11368703/

Petrecere/club

Fie că vorbim de ieșirile de vineri seara care deschid weekendul sau de alte petreceri în club, tu și gașca ta vreți să vă bucurați în primul rând de o atmosferă pe cinste, de muzică de calitate și eventual și de dans. Pentru a completa această imagine nu ai nevoie de mâncare, bine poate după ce pleci din club, dar cu siguranță ai nevoie de o băutură de calitate. 

Poți începe cu shot-urile pentru a deschide petrecerea, iar apoi te poți relaxa cu ajutorul băuturilor ceva mai tari, de exemplu vodka și whisky. Dacă nu vrei să bei prea mult, ceea ce e perfect de înțeles, mai ales dacă ai venit acolo pentru a dansa, îți recomandăm diverse cocktailuri. 

Grătar cu prietenii/familia 

Grătarul este un eveniment atât de bine împământenit în cultura românească încât cu greu o să descoperi persoane care nu-l apreciază. Fie că îl amenajezi în curtea din spate, sau în mijlocul naturii, efectul va fi același: distracție pe cinste și voie bună. Desigur, carnea de calitate nu trebuie să lipsească și, dacă tot veni vorba, nici băutura. 

Cea mai sigură alegere în acest caz va fi, evident, berea. Ai foarte multe sortimente din care poți alege, fie beri românești, fie de import, de la pilsner și lager până la IPA și alte tipuri de bere craft. Va fi greu să nu găsești un sortiment de bere care să-ți placă, dar este posibil. În cazul ăsta, un vin roșu puternic va merge la fix, mai ales dacă servești carne roșie. Găsești vinul roșu disponibil pe Winedeals.ro

Șoferilor le recomandăm o bere fără alcool sau apă/suc. 

Petrecerea de revelion

Tu ce planuri ai de revelion? Știu, e cam devreme să te întreb asta, dar întotdeauna e bine să te pregătești din timp. Poate că anul acesta vei face revelionul cu prietenii, nu cu familia, contează mai puțin, important fiind să intri cu dreptul în noul an. Despre mâncare nu prea avem ce discuta, fiecare se va desfăta cu ce îi place, iar lucrurile stau la fel și atunci când vine vorba de băutură. 

Există totuși și un tip de băutură care nu poate lipsi din pahare la ora 12 fix! Desigur, ne referim la șampanie. Ai grijă să alegi una de calitate ca să nu te simți rău după ce ai băut toată seara. Există numeroase sortimente, deci stai liniștit, ai de unde alege! 

Dacă ai de ales băutura și pentru alte evenimente, mizează pe ce-ți place ție să bei sau, chiar mai simplu, întreabă-ți invitații!

×