x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Top 5 cele mai prietenoase rase de câini. Potrivite pentru familiile cu copii

Top 5 cele mai prietenoase rase de câini. Potrivite pentru familiile cu copii

de Anastasia Paul    |    12 Iun 2023   •   18:30
Top 5 cele mai prietenoase rase de câini. Potrivite pentru familiile cu copii
Sursa foto: Hepta

Iubire necondiționată, devotament, protecție sunt trăsăturile tovarășului de nădejde al omului. Unele rase de câini sunt însă mai prietenoase decât altele. 

Iată 5 cele mai afectuoase rase de câini:

1. Labrador Retriever

Cunoscuți pentru personalitatea lor jucăușă și extravertită, aceștia manifestă multă dragoste și afecțiune. Sunt prietenoși cu adulții, copiii dar și cu celelalte animale de companie. Sunt potriviți pentru familii, interacționează bine cu străinii, adoră să se joace. Au multă energie și pot fi dresați ușor. Sunt adaptabili la orice mediu, fie într-o casă cu mulți copii, fie alături de o persoană singură, potrivit studyfinds.org. 

2. Golden Retriever

Este o rasă scoțiană și una dintre cele mai populare din lume datorită blănii sale aurii și comportamentului prietenos. Sunt grozavi pentru familiile numeroasw deoarece sunt loiali, inteligenți, ascultători și au temperament minunat. Au compasiune pentru oameni, în special pentru copii. 

Au o atitudine veselă asupra lumii și fac pe plac stăpânului său. Sunt mereu pregătiți de aventură și distracție alături de copii. Le plac plimbările și scăldatul. 

3. Beagle

Sunt buni parteneri de vânătoare, comunicativi, energici, prieteni fantastici pentru copii. Au însă nevoie de spațiu pentru a alerga sau de plimbări lungi prin parc. După o zi de joacă, vor fi gata să se odihnească seara alături de familiile lor. Se înțeleg bine cu alți câini și socializează confortabil cu alți oameni. Au o personalitate extrovertită și veselă, sunt amabili și răbdători, ceea ce îi face potriviți pentru familiile cu copii. Învață rapid comenzi și trucuri noi. 

4. Cavalier King Charles Spaniel

Sunt iubitori și amabili, reprezentând o alegere bună pentru familiile cu copii mici datorită temperamentului lor blând și a devotamentului remarcabil. Sunt strălucitori și dornici să mulțumească, așa că învață rapid. Sunt mai puțini energici decât rasele anterioare, făcându-i astfel ideli pentru familiile care locuiesc în apartamente mici sau stăpânii care nu au timp de multă plimbare. Sunt prietenoși cu pisicile, copiii dar și cu alți câini. Se adaptează la orice stil de viață. Sunt prietenoși și adoră să fie iubiți. 

5. Boston Terrier

Sunt câini grozavi de companie, au inimi mari pline de dragoste și prietenie. Au o dispoziție blândă, sunt inteligenți și ușor de dresat. Sunt veseli și sociabili, le place prezența oamenilor, Atitudinea lor jucăușă și amuzantă ajută oamenii să se relaxeze. Nu are nevoie de o întreținere specială. Dimensiunea lor mică și cerințele reduse de plimbare îi fac potriviți pentru viața de apartament. 

 

 

 

 

 

 

×