x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Trucuri simple prin care faci ca bradul artificial să aibă un miros natural. Casa ta va mirosi incredibil

Trucuri simple prin care faci ca bradul artificial să aibă un miros natural. Casa ta va mirosi incredibil

de Redacția Jurnalul    |    23 Dec 2023   •   07:40
Trucuri simple prin care faci ca bradul artificial să aibă un miros natural. Casa ta va mirosi incredibil
Sursa foto: Hepta

Cum să faci un brad de Crăciun artificial să miroasă autentic. Designerii împărtășesc patru sfaturi pentru sărbători parfumate. 

Potrivit DC Medical, există mai multe modalități de a face ca o casă să miroase frumos de Crăciun, de la oală cu arome la lumânări, dar ai considerat să parfumezi centrul tău artificial pentru a-l face mai realist? Iată cum să obții un miros proaspăt și autentic acasă.

Încorporează frunziș real într-un brad fals

Dacă vrei să faci casa să miroase plăcut fără a folosi arome artificiale, atunci folosirea de ramuri reale de brad încorporate în bradul tău artificial este o modalitate excelentă de a evita aromele artificiale, recomandă Carmela de Castro, florist de lux și proprietar al Boutiquei Florale Orchid Republic, potrivit MSN.

Carmela sugerează să atârni coroane de brad sau aranjamente florale sezoniere care utilizează frunziș de pin real, astfel încât să existe un miros natural în jurul casei tale. Poți de asemenea să îmbini ghirlande în crengile bradului tău, făcându-l să arate mai bogat și mai autentic în același timp.

Folosește lumânări cu miros de lemn lângă brad

Cea mai tradițională modalitate de a parfuma o casă este, desigur, utilizarea celor mai bune lumânări, amintește Artem Kropovinsky, designer de interior și fondator al Arsight.

"Oferă un miros proaspăt casei tale cu lumânări cu miros de lemn. Acestea împodobesc camerele tale și umplu aerul din jur cu un miros de sărbătoare", spune Artem.

Asigură-te însă că nu le pui prea aproape de bradul tău pentru a evita riscul de incendiu.

Folosește uleiuri esențiale de pin sau brad

Uleiurile esențiale sunt perfecte pentru a face ca o casă să miroase bine tot timpul datorită puterii lor de persistență. Dacă vrei ca bradul tău fals să pară mai real, ia în considerare aplicarea unor picături de uleiuri esențiale de brad, pin sau molid pe vârfurile crengilor, sugerează Carmela de Castro, florist de lux.

Asigură-te că le aplici pe crengile mai înalte dacă ai animale de companie care obișnuiesc să roadă sectoarele inferioare.

Atârnă ornamente parfumate

Pentru o soluție rapidă, poți atârna ornamente cu miros de Crăciun de bradul tău pentru o abordare ascunsă a parfumării spațiului, sugerează Jacky Chou, designer principal și fondator al Archute:

"Aceasta este modalitatea perfectă, distractivă și festivă de a face ca bradul tău fals să miroase autentic. Poți cumpăra unele gata făcute dintr-un magazin de artizanat sau online, sau poți să le faci singur cu câteva materiale simple.

De exemplu, poți face bile parfumate înfingând cuișoare în portocale și uscându-le în cuptor. Aceste ornamente nu numai că vor mirosi uimitor, dar vor arăta și frumos pe bradul tău", spune el.

Dacă nu vrei să schimbi tema bradului tău de Crăciun și ești mulțumit cu ornamentele existente, poți utiliza bețișoare parfumate mai subtile, adaugă el.

"Acestea sunt bețișoare mici infuzate cu uleiuri naturale și pot fi ascunse în crengile bradului tău. Ele eliberează un miros delicat care durează săptămâni și poate fi reîmprospătat prin întoarcerea lor", a mai spus Jacky Chou.

×
Subiecte în articol: brad artificial miros trucuri