x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Ziua Femeii. Semnificație și obiceiuri. Cele mai frumoase mesaje

Ziua Femeii. Semnificație și obiceiuri. Cele mai frumoase mesaje

de Redacția Jurnalul    |    08 Mar 2023   •   10:15
Ziua Femeii. Semnificație și obiceiuri. Cele mai frumoase mesaje
Sursa foto: Alexandru Zdrobau - Unsplash.com

Ziua de 8 martie este dedicată femeilor din toată lumea, realizărilor sociale, politice, economice ale acestora dar marchează și lupta împotriva discriminării și violenței. În unele țări, fetele și femeile primesc flori și cadouri de ziua lor.

ONU a adoptat Ziua Internațională a Femeii în anul 1977 dar a fost marcată prima oară de Națiunile Unite pe 8 martie 1975. 

Însă Ziua femeii a fost sărbătorită pe 28 martie 1909 de către partidul Socialist American. Cu câteva zile înainte, pe 23 martie, la New York s-a desfășurat Conferința socialiștilor americani unde pe ordinea de zi au fost drepturile femeilor. Apoi, în august 1910, la Copenhaga a avut loc Internaționala Socialistă, unde activistele germane Clara Zetkin și Luise Zeitz au propus Ziua internațională a femeii, fapt care a devenit realitate un an mai târziu, pe 19 martie 1911. Începând din anul 1913, femeile din Rusia au început să marcheze ziua în ultima duminică din februarie. 

De Ziua femeii, acestea primesc flori, cadouri și mesaje frumoase din partea soților, fraților, colegilor dar și din partea copiilor pentru că este sărbătorită și Ziua mamei. Sunt organizate evenimente, spectacole, ieșiri în oraș.

Mesaje de 8 martie

Fie că este vorba de mămici, soţii, iubite, prietene sau colege, cu toţii transmitem în această zi un gând bun către persoanele dragi de sex feminin din viaţa noastră. Iată mai jos câteva felicitări, mesaje, urări şi sms-uri, care sperăm să vă fie de ajutor în a vă mărturisi iubirea şi ataşamentul faţă de acestea.

Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni!

"Dacă vezi că soarele-ţi râde prin păr, dacă simţi miros de ghiocei, dacă auzi ciripit de păsărele, atunci înseamnă că trăieşti o nouă primăvară, cu mult mai frumoasă decât precedentele!"



„O mamă atât de minunată ca tine merită ca fiecare zi să fie 8 martie! La mulţi ani, mămico!”

”Îţi multumesc că m-ai iubit şi m-ai învăţat să iubesc şi pe ceilalţi, dar mai ales pe tine. La multi ani, mami!”

 „Unei singure fiinţe din viaţa mea îi datorez tot ceea ce eu am şi ceea ce sunt azi. Ea mi-a dat naştere, m-a crescut şi m-a învăţat să iubesc. Nu exista cuvinte care să o descrie! Te iubesc, mama! La mulţi ani”

"O primăvară caldă, dragoste nebună, lumină în suflet şi în priviri. La mulţi ani de 8 Martie!"

"Azi uită cine esti și trezeste-te la viață o dată cu natura. Fii un fluture zglobiu și așeaza-te pe prima floare a purității. Ziua să-ți fie mai senină ca infinitul. La mulți ani, floare a primăverii!"

„Poate că pentru lume tu eşti numai o persoană, dar pentru anumite persoane tu eşti întreaga lume! La mulţi ani!”

„Tu, mămico dragă, ne îndrumi paşii şi ne sprijini să mergem pe drumul drept. Noi îţi multumim şi te iubim. La multi ani!”

„Mami, te iubesc. Pentru mine eşti unică, eşti primăvara mea însorită! La mulţi ani!”

„Dragă mamă, de ziua mămicilor eu îţi urez multă sănătate şi să te bucuri de toţi cei ce te înconjoară! La mulţi ani”

"Fie ca toate implinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa te insoteasca pretutindeni. Iti doresc un 8 Martie special!"
 

×
Subiecte în articol: ziua femeii 8 martie