x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site diverse Toapa la romani

Toapa la romani

18 Sep 2006   •   00:00


Toapa striga. Toapa este stridenta. Toapa este... Definitia toapei nu este una usor de gasit. Este un complex de atitudini, fapte, lipsa de fapte.
Din sumar: Un popor de lelite / Neterminatii si epatarea / Parol, tato! / Cu masura... / Obraznicie / Kitsch si toape / Pantoful alb din sant / Toapa capitala / Prost-gust in arhitectura / Costumul unei regine / Fara valoare / Sunt pantofarii / Llosa, intre silicoane / Mahalaua din suflet / Semidocti care ne conduc tara / Alinta-ma dirty!




Demnitate

Editorial de Carmen Anghel
Toapa striga. Toapa este stridenta. Toapa este... Definitia toapei nu este una usor de gasit. Este un complex de atitudini, fapte, lipsa de fapte. Merg cu autobuzul. Din acelea noi, cu patru ferestre mici si fara aer conditionat. Dar arata "super". Nu se poate compara cu vechile "carute" care circulau prin Bucuresti. Cand cobori din noile trasuri, parca, in calitate de calator, ceva te indeamna sa ai mai multa demnitate. Ca atunci cand nu cobori dintr-o amarata de masina, mostenire de familie, ruginita si subreda, ci dintr-o masina care seamana cu o nava spatiala. Demnitate. Luxul, de, te obliga. Autobuzul 331. Ultimul racnet. Trasura se opreste. Usile se deschid silentios. Ba, inainte de asta, ti se anunta si statia in care cobori. Numai ca statia a fost mutata de la locul ei cu vreo 20 de metri. Si calatorii, deveniti iar pedestri, nu mai resimt luxul din autobuz. Coboara si o taie de-a dreptul prin mijlocul parcului care inconjoara Casa Presei. Iarba a rezistat eroic cateva saptamani. In cele din urma, s-a predat. Toapele au strivit-o. Acum cateva saptamani calatorii-fara demnitate, se mai uitau cu coada ochiului sa verifice daca nu ii vede cineva atunci cand calca pe iarba. Dar s-a facut carare si se injumatateste drumul catre serviciu. Cu 20 de metri. Si asa vine toamna si nu ne mai trebuie iarba. Definitia Toapei este greu de gasit. Dar toapa mi-a venit in minte atunci cand i-am vazut pe calatorii-pedestri ca au economisit 20 de metri de asfalt, dar au distrus 15 metri de iarba.

×
Subiecte în articol: diverse