x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Aer prospăt printr-un radiator

Aer prospăt printr-un radiator

26 Iul 2007   •   00:00

Paradoxal am putea spune, una dintre excepţionalele calităţi ale geamului termopan şi ale materialelor folosite pentru izolarea clădirilor, respectiv reducerea semnificativă a pierderilor de enegie termică, poate să producă şi necazuri. Efectul de etanşeizare, apărut o dată cu buna izolare a unei incăperi, poate să conducă la acumularea peste măsură de dioxid de carbon şi implicit la apariţia unor tulburări fizice, precum: dureri de cap, capacitate scăzută de concentrare, stare de greaţă.

Sistem de ventilaţie şi de incălzire in acelaşi timp

Paradoxal am putea spune, una dintre excepţionalele calităţi ale geamului termopan şi ale materialelor folosite pentru izolarea clădirilor, respectiv reducerea semnificativă a pierderilor de enegie termică, poate să producă şi necazuri. Efectul de etanşeizare, apărut o dată cu buna izolare a unei incăperi, poate să conducă la acumularea peste măsură de dioxid de carbon şi implicit la apariţia unor tulburări fizice, precum: dureri de cap, capacitate scăzută de concentrare, stare de greaţă. Să nu uităm de fenomenul de condensare ce poate să apară!

In zilele noastre atăt de poluate, aerul "curat" care-ţi pătrunde in incăpere nu este intotdeauna aşa de curat, ca să nu mai vorbim de zgomotul de afară!

Â

Tehnologia pe scurt...

Pentru a contracara aceste impedimente a fost lansată anul trecut in Anglia o tehnologie nouă, de care de puţin timp avem şi noi parte, fiind adusă de compania Decorad Industrie. Este vorba despre radiatorul Oxygen, un radiator inteligent care nu numai că distribuie in mod eficient căldura (pentru că pănă la urmă acesta este scopul principal al unui radiator), ci şi creează, in acelaşi timp, un ciclu de aer curat şi proaspăt in oricare camera in care este prevăzut. Cu alte cuvinte este un radiator care: improspătează, filtrează, incălzeşte şi… poate să asigure şi aer rece in cursul lunilor călduroase de vară. Informaţii suplimentare despre sistem, componentele sale, funcţionare şi montaj descoperiţi accesănd site-urile: www.radiatoare.com.ro şi www.theradiatorfactory.com

Sistemul inteligent de inlocuire a aerului viciat, cu care este prevăzut acest radiator, se bazează pe calitatea de a folosi direct aerul din afară. Nu există un canal suplimentar care să-l aducă in cameră. Asemenea canale sunt greu de curăţat, operaţie absolut necesară, ele adunănd pe parcursul lor mizerie, bacterii şi tot felul de germeni!

×