x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Campion mondial devine pilotul cu cele mai multe victorii!

Campion mondial devine pilotul cu cele mai multe victorii!

de Ovidiu Ciutescu    |    23 Mar 2009   •   00:00

Consiliul mondial al automobilului, o entitate a FIA, a decis în urmă cu câteva zile să modifice modul în care va fi atribuit titlul de campion mondial de Formula 1. Astfel, cununa cu lauri în Marele Circ va ajunge la învingătorul celor mai multe curse, şi nu ca până acum, celui care totaliza cel mai mare număr de puncte!



Noul sistem de atribuire a titlului mondial al piloţilor va fi instaurat în 2010, a afirmat Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor pentru Formula 1, într-un interviu acordat la BBC Radio 5 live. "Sistemul va fi introdus anul viitor", a declarat Bernie Ecclestone, citat de Agerpres. Eclestone a recunoscut implicit că reforma dorită de Federaţia internaţională de automobilism (FIA), dar contestată de Asociaţia echipelor din F1 (Fota) nu va intra în vigoare anul acesta. Încă de vineri, FIA afirmase într-un comunicat că "dacă, pentru orice motiv, echipele de F1 nu sunt de acord cu noul sistem, punerea sa în aplicare va fi amânată pentru 2010", aceasta fiind ultima declaraţie oficială a FIA.

×
Subiecte în articol: sport