x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Casa cu vedere spre Cozia

Casa cu vedere spre Cozia

16 Noi 2006   •   00:00

Locuinta permanenta situata in localitatea Jiblea Veche-Calimanesti, pe partea dreapta a Oltului, cu orientare spre Masivul Cozia si zone deluroase submontane.

PROIECT DE CASA
Locuinta permanenta situata in localitatea Jiblea Veche-Calimanesti, pe partea dreapta a Oltului, cu orientare spre Masivul Cozia si zone deluroase submontane.
Construita pe un teren generos cu o suprafata de 3.000 mp si forma dreptunghiulara, locuinta prezentata se desfasoara pe doua niveluri, parter si etaj semimansardat. Conceptul volumetric al casei realizeaza o armonie a proportiilor registrului interior cu cel al acoperisului, forma piramidala a acestuia sugerand stabilitate si echilibru. Casa preia elemente traditionale europene, facand parte din familia locuintelor de munte din Pirinei sau Alpi, cu forme simple si prietenoase.

Plan parter. Suprafata construita 270 mp
Distribuirea spatiilor

Livingul beneficiaza de o deschidere spectaculoasa catre peisajul inconjurator, prin peretele vitrat orientat spre Varful Cozia. Sufrageria, situata diametral opus, beneficiaza de aceeasi deschidere prin terasa ei generoasa. Legatura dintre living, birou si locul de luat masa este directa, spatiul fiind delimitat functional prin piesele de mobilier. Tot aici a mai fost prevazut un dormitor, iar spatiile de servicii sunt delimitate printr-un hol de distributie, respectiv bucataria si baia principala. Accesoriile si utilitatile nelipsite din gospodaria moderna si-au gasit locul in spatiul tehnic, conceput si ca depozitare pentru provizii prin "dulapul rece" regasit in traditia popoarelor nordice, o camara ventilata natural. Planul parterului este completat de garajul dublu. Zona de noapte este formata din doua dormitoare, o camera de serviciu si baie. Surpriza o constituie spatiul generos situat in mansarda, destinat petrecerii timpului liber intr-un mod cat mai placut.

In constructie s-a urmarit indeosebi folosirea materialelor naturale, cautandu-se efectele deosebite create de dispozitia placilor de piatra pe ziduri si terase.
Finisajele interioare exceleaza prin calitate si poarta amprenta clasicului. Prin contrast, spatiile tehnice sunt dotate cat se poate de modern, pornind de la bucataria practica si utilata conform exigentelor unei adevarate gospodine si terminand cu impozantul jacuzzi din baia principala.

99.000 euro
pret la rosu recomandat de arhitect
  • Proiect conceput de arhitect Tudor Dan Teodorescu
  • ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul