x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Click pe vacanta - 24 de imagini In tot atatea clipe

Click pe vacanta - 24 de imagini In tot atatea clipe

de Claudia Daboveanu    |    12 Noi 2006   •   00:00

Vara n-a trecut. Argumente? Expozitia foto "Imagini de vacanta", semnata Catalin Savulescu.


Vara n-a trecut. Argumente? Expozitia foto "Imagini de vacanta", semnata Catalin Savulescu.

Ce au in comun o manastire dintr-un colt uitat de lume, Sfinxul din Bucegi, albul de var din Creta (cum altfel?), cicoarea de pe un drum prafuit de tara, un batran ingandurat pe faleza din Constanta? Aparent, nu mare lucru. Sa spunem, o vacanta. Sau mai multe bucatele din acest an, ca un puzzle alcatuit din flash-uri pe ceea ce l-a impresionat pe Catalin.

INEDIT. Daca pornesti la drum chitit sa "imortalizezi" tot ce-ti iese-n cale, eventual oamenii sa aiba trasaturi caligrafice, strazile sa fie curate luna si cateii sa faca sluj, mai bine renunta. Catalin e de parere ca ineditul si naturaletea sunt cele doua calitati esentiale pe care trebuie sa le aiba o fotografie. Un gest, o atitudine, o situatie atipica. O vedeta, in adevaratul sens al cuvantului. Asta, pentru semenii nostri. Un peisaj-unicat. Mana Lui Dumnezeu, binecuvantand un pamant, surprinsa de intuitia fotografului.

PASIUNE. Expozitia personala de fotografie a lui Catalin Savulescu de la Restaurantul "Troia", Str. Vasile Lascar nr. 78 (la intersectia cu Maria Rosetti), ramane deschisa pana in Ajunul Craciunului. Unele fotografii sunt realizate la sfarsitul verii, pe un itinerariu ciudat, dar pesemne nu intamplator, de la Manastirea Colelia in Insula Creta, via Muntii Bucegi. Altele sunt dintre cele prezentate in expozitia de grup din iunie, "Romania prin obiectiv". Pe cele mai multe insa le gasiti postate pe site-ul www.flick/photos/savules. In viata de zi cu zi se ocupa cu strategii de marketing, la o importanta companie de telefonie. Fotografiatul e o pasiune. Si o profesiune de credinta.
×
Subiecte în articol: spectator