x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Designul in plastic - O inovaţie stilistică cu rezultate remarcabile

Designul in plastic - O inovaţie stilistică cu rezultate remarcabile

10 Mai 2007   •   00:00

Relaţia dintre om şi obiectele care il inconjoară s-a schimbat pe măsură ce stilul de viaţă al acestuia s-a schimbat. Obiectele care indeplinesc roluri uzuale intr-o locuinţă sunt reinventate şi regăndite pentru a indeplini mai multe roluri.

Un material cu potenţial decorativ şi practic

Relaţia dintre om şi obiectele care il inconjoară s-a schimbat pe măsură ce stilul de viaţă al acestuia s-a schimbat. Obiectele care indeplinesc roluri uzuale intr-o locuinţă sunt reinventate şi regăndite pentru a indeplini mai multe roluri. O direcţie care se remarcă in toată această conjunctură este aceea de a folosi plasticul pentru a crea obiecte dedicate spaţiului locuibil. De ce s-a ajuns la această soluţie? In primul rănd, pentru că plasticul poate foarte bine să ajute la conceperea aşa-numitului „design bun". Un design bun este acela rezultat in urma unui proces complex in care cerinţe variate şi de multe ori contradictorii trebuie să fie indeplinite pentru ca produsul final să funcţioneze in maniera dorită. Un material „inspirant"

Apoi, pe lăngă faptul că este mult mai ieftin decăt alte materiale, de multe ori produsele fabricate din acesta sunt extrem de ingenioase, semn că folosirea sa reprezintă o provocare şi un punct de plecare pentru crearea unor concepte inovative şi a unor aranjamente ingenioase. In această categorie se inscriu produsele din imagini, concepte găndite de compania Con&Con (www.conecon.it) specializată in designul in plastic. Fie că este opac sau transparent, texturat sau neted, puternic colorat sau in nuanţe pale, folosit singur ori in combinaţie cu alte materiale, plasticul poate reprezenta un mijloc remarcabil pentru a transforma aparenţele şi pentru a imbogăţi decorativ spaţiul care-l adoptă.

„Apache" este numele produsului din imagine şi reprezintă un extrem de util rezervor de apă care „are grijă" de plante chiar şi atunci cănd se pleacă de acasă pentru perioade mai lungi.

„Rememberit", o originală structură pentru perete, care te duce cu găndul la o coloană vertebrală. Este un suport bun pentru: fotografii, bilete, CD-uri.

„Honey", aşa se numeşte produsul din imagine. Are o faţă dublă, fapt pentru care se transformă uşor intr-o măsuţă sau intr-un scaun, după cum conjunctura o cere.

Rapido, design colorat pe roţi
Un produs util pentru uşurarea şi eficientizarea curăţeniei a fost lansat de Electrolux. Este vorba despre Rapido, un aspirator de mănă pe roţi. Designul avangardist este găndit pentru a se potrivi cu interioarele moderne. Acest model de aspirator a fost proiectat in acord cu principiile ergonomiei: mănerul aerodinamic şi roţile inlesnesc utilizarea aparatului. In plus, are o mobilitate de ansamblu sporită şi protejează mesele, mobila şi podelele de posibile zgărieturi, evitănd aspirarea feţei de masă. Are un motor puternic, un dispozitiv pentru curăţarea containerului de praf şi opţiunea de a monta incărcătorul pe un perete sau in poziţie verticală. Noile modele de aspiratoare de mănă Rapido (ZB 303 şi ZB 404 WD) le găsiţi la magazinele Flanco World, la un preţ recomandat de 119 RON, respectiv 159 RON.
×