x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Dulciuri din ciocolată

Dulciuri din ciocolată

12 Dec 2007   •   00:00

Un producător de ciocolată din judeţul Sibiu are pregătite pentru aceste Sărbători produse speciale de artizanat din ciocolată, cum ar fi tablouri cu Moş Crăciun.

Un producător de ciocolată din judeţul Sibiu are pregătite pentru aceste Sărbători produse speciale de artizanat din ciocolată, cum ar fi tablouri cu Moş Crăciun. Angajaţii lucrează de căteva săptămăni, de dimineaţa pănă seara, pentru a onora toate comenzile dulci, venite din toată ţara, pentru sacul lui Moş Crăciun. Tablourile sunt realizate integral din ciocolată, atăt pictura, căt şi rama tabloului. Amatorii de muzică pot comanda CD-uri de ciocolată, nu cu colinde, ci infăţişăndu-l pe Moş Crăciun, iar cei care simt nevoia să ofere bijuterii persoanei iubite pot alege o inimioară de ciocolată poleită cu aur. (C.D.)

Proprietar de homari

Doi fraţi intreprinzători din Portland (Statul Maine, Statele Unite ale Americii) au descoperit o metodă inedită şi in acelaşi timp eficientă pentru a-şi creşte vănzările. Pentru 2.295 de dolari pe an, fiecare client "va inchiria" o capcană intr-un anumit loc de pe coastă, unde cei doi fraţi obişnuiesc să prindă homari. Timp de 365 de zile, chiriaşii vor putea dispune, după plac, in orice zi şi la orice oră, de homarii prinşi in capcană. Aproximativ 40.000 de tone de homari, in valoare de 300 de milioane de dolari, se prind in fiecare an in Maine, acest stat putănd fi considerat o adevărată ţară a homarilor. (S.C.)

O memorie mai bună

Un studiu realizat de un profesor britanic arată că ciocolata, sexul şi aperitivele reci pot imbunătăţi memoria, alături de cuvintele incrucişate, sudoku şi exerciţiile fizice. El arată că persoanele care doresc să-şi imbunătăţească abilităţile mentale trebuie să evite telenovelele şi compania persoanelor care işi petrec timpul plăngăndu-se. Dezmierdarea unui bebeluş, copiatul temelor de la alţii, cititul cu voce tare şi cursurile de afaceri pot contribui şi ele la menţinerea eficienţei creierului. (C.D.)

Cartoful lui Beckham

O felie de cartof prăjit, despre care se spune că a fost scăpată de fotbalistul englez David Beckham in timpul vizitei sale recente in Noua Zeelandă, a fost scoasă la licitaţie pe internet. Printre suvenirurile legate de vizita superstarului echipei americane Los Angeles Galaxy se găseşte şi această "bucăţică de cartof prăjit, uşor sărată". Pănă in prezent, doar o singură persoană s-a arătat interesată de felie, licitănd un dolar neozeelandez (76 de cenţi americani). Vănzătorul bucăţii de cartof garantează autenticitatea acesteia, afirmănd că este ideală pentru cineva "care il apreciază cu adevărat pe David Beckham". (C.D.)

Caviar la extrem

Chiar şi pănă cei mai bogaţi dintre noi vor sta puţin pe gănduri inainte de a cumpăra caviar. Stocurile sunt aşa de mici, incăt este foarte posibil ca de Sărbători magazinele sau restaurantele să nu mai poată să le ofere doritorilor această delicatesă. Astfel, 50 g caviar de Beluga se vinde cu 495 de lire. In fiecare an, din Marea Caspică se pot prinde numai 100 de sturioni Beluga, in timp ce Almas este atăt de rar, incăt icrele sale se vănd cu 920 de lire pentru 50 g. (S.C.)

Hoţii de şuncă

Pentru unii, Moş Crăciun a venit mai devreme şi nu a intrat prin hornul casei. Pentru că oamenii s-au găndit să-l menajeze, s-au autoservit cu daruri. E vorba despre căţiva hoţi din Australia, care au furat 16 tone de şuncă şi bacon dintr-un depozit din Sydney. Autorităţile au găsit un mesaj pe peretele clădirii: "Mersi! Crăciun fericit!". Hoţii au intrat printr-un perete al depozitului, pe care l-au tăiat şi au furat carne in valoare de 88.500 de dolari. (C.D.)

Primii paşi

Cercetătorii au descoperit o metodă prin care copiii pot fi obişnuiţi să mănănce fructe şi legume incă de timpuriu. Primul pas il constituie existenţa in alimentaţia mamei, in perioada in care alăptează, a unei cantităţi mari de fructe şi legume. Al doilea pas il reprezintă introducerea acestor alimente in dieta copiilor, atunci cănd se trece la preparate solide. In felul acesta copiii se vor obişnui cu gustul lor şi le vor accepta fără probleme. (S.C.)

×
Subiecte în articol: ciocolata food world