x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

de Carmen Dragan    |    21 Ian 2009   •   00:00

De la pământ la pâine. În perioada 7 ianuarie-22 februarie, în localitatea Livry-Gargan din Franţa, are loc o expoziţie de fotografie dedicată pâinii. Evenimentul se desfăşoară în Castelul Pădurii.



Această expoziţie urmăreşte drumul pâinii de la semănarea grâului în pământ până la prezenţa pâinii pe masa tuturor. Graţie acestei prezentări ludice, vizitatorii pot vedea fotografii cu câmpuri de grâu, cu transformarea grâului în făină şi apoi cum se frământă şi cum se coace pâinea. Fotografiile surprind şi alte produse de panificaţie: cornuri,  baghete, covrigi, foitaje sau plăcinte. De asemenea, cei prezenţi sunt invitaţi să deguste diverse pâini, preparate cu ingrediente diferite, dar şi alte produse realizate din grâu.

În ţară

26-28 ianuarie. Expo Ideal Mariaj. Bucureşti. La Romexpo va avea loc Târgul profesionist de nunţi, la care se vor afla noile tendinţe din anul 2009. (C.D.)

În lume

21-23 ianuarie. Indaqua. Kochi, India. Organizatorii oferă vizitatorilor o impresionantă expoziţie de acvacultură, "regizată" de specialişti în domeniu.

23-25 ianuarie. Expo Wine. Boston, SUA. Cea de-a optsprezecea ediţie îşi propune să etaleze cele mai rafinate şi apreciate sortimente de vinuri.

23-25 ianuarie. Festivalul preparatelor şi al vinurilor. Morgantown, SUA. Meşterii culinari invitaţi la eveniment vor face demonstraţii culinare pregătind reţetele lor favorite. De asemenea, se vor organiza cursuri de gătit, seminarii, cocteiluri şi dineuri.

24-28 ianuarie. SIHRA. Lyon, Franţa. Expoziţia internaţională prezintă echipamente pentru firme de catering, hoteluri şi restaurante, dar şi diverse produse alimentare.

28-31 ianuarie. HOTEQ. Istanbul, Turcia. La cel mai mare târg de acest profil din Turcia sunt expuse echipamente pentru domeniul restauraţiei. (S.C.)

×
Subiecte în articol: agenda