x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Lotus Exige S, lansat şi la Bucureşti

Lotus Exige S, lansat şi la Bucureşti

22 Mar 2012   •   19:03
Lotus Exige S, lansat şi la Bucureşti

Saptamana trecuta, la Bucuresti, s-a lansat si Noul Lotus Exige S, cel mai recent model produs la Hethel, in Marea Britanie, de catre Lotus Cars.

Evenimentul a avut loc la showroom-ul Lotus de langa Aeroportul Otopeni, in prezenta Lord Green of Hurstpierpoint, ministrul britanic pentru Comert si Investitii, a Excelentei Sale Martin Harris, ambasadorul britanic la Bucuresti, si a domnului Ion Bazac, presedintele Forza Rossa.

Cu o putere a motorului de 350 cai, raportat la o greutate de doar 1.167 kg, Exige S este cel mai performant supercar produs de Lotus. Elemente aerodinamice ale caroseriei (precum spoilerul, extractorul sau aripa spate) sunt concepute special pentru a garanta sportivitate, performanta maxima, precum si o linie autentica. Pachetul Race, parte din DPM (Dynamic Performance Management), include un sistem de plecare de pe loc programata si un reglaj optimizat al suspensiilor.

Pe scurt: Motor V6 amplasat central spate, supraalimentat, 3,5 litri, 350 CP; cutie de viteze manuala, 6 trepte, cu rapoarte scurte; greutate: 1,176 kg; raport greutate/putere: 3,3; performante: 0 la100 km/h: 4,0 sec.; viteza maxima: 274 km/h.

×