x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

13 Iun 2007   •   00:00

Georgeta Suciu, Rămnicu Sărat: "Aş dori să-mi spuneţi cum se face un aluat rapid de tarte".

Pentru acest aluat aveţi nevoie de 400 g făină, 125 g unt sau margarină, 3 gălbenuşuri, un praf de sare şi 100 g zahăr pudră. Puneţi intr-un vas făina şi incorporaţi untul care a fost ţinut la temperatura camerei căteva ore. Apoi se adaugă zahărul, sarea şi gălbenuşurile. Frămăntaţi bine şi aluatul obţinut se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă la rece timp de două ore. Din aluat puteţi face bucăţele mici din care să imbrăcaţi forme pentru tarte mici, sau o formă mare, la foc potrivit pănă se rumenesc uşor. Tartele mici se pot păstra pănă la o săptămănă intr-o cutie inchisă ermetic.

Ionela Păcuraru, Ghimbav: "Vă rog să-mi spuneţi dvs. cum se procedează pentru obţinerea unor cuburi de gheaţă transparente şi colorate. Mulţumesc".

Pentru a obţine cuburi de gheaţă transparente e necesar să fierbeţi şi apoi să răciţi apa inainte de a o pune in forme. Iar pentru a obţine cuburi colorate, puneţi in apa răcită colorant alimentar, suc de legume sau sirop de fructe colorate.

Cristina Ilieş, Bacău: "Imi puteţi spune ce este gheaţa farşată?".

Gheaţa farşată se obţine punănd in compartimentele de cuburi bucăţele de fructe, legume, crenguţe sau frunzuliţe de pătrunjel, ţelină etc., peste care se toarnă apă fiartă şi răcită. Se dă la congelator şi se foloseşte la băuturile răcoritoare din legume, servite drept aperitive, la care se adaugă biscuiţi săraţi, sărăţele, plăcinţele cu brănză sărată etc.

×
Subiecte în articol: agenda