x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    28 Mai 2008   •   00:00

Crema de mere cu brînză de vaci • Socată, fără drojdie • Omlete cu mere

“Roşiile sunt pîinea de vară a celor săraci”

Proverb cretan

 
Cristina Topală, Buşteni.
Crema de mere cu brînză de vaci se prepară din următoarele ingrediente: 500 g brînză de vaci, 4 linguri de zahăr pudră, 5 me­re dulci, o linguriţă de zeamă şi coajă de lămîie, zahăr vanilinat, un praf de sare.

Preparare: Puneţi la scurs de seara brînza de vaci. Radeţi merele pe răzătoarea mică. Zahărul pudră îl frecaţi cu brînza de vaci, sarea, coaja şi zeama de lămîie, pînă obţineţi o cremă. Adăugaţi merele rase şi amestecaţi. Dregeţi de dulce şi acrişor după gustul copilului. Serviţi cu pişcoturi, în cupe.

 
Floriana Turcu, Giurgiu: vă ofer o reţetă de socată, fără drojdie. ­Ingrediente: un kg lămîi, 1,5 kg zahăr, 5 buchete de flori de soc (cît cuprindeţi într-o mînă).

Preparare: Într-un borcan de 10 litri, puneţi zahărul, zeama de la lămîi, jumătate din cojile lămîilor, florile de soc şi turnaţi apă fiartă şi răcită pînă la călduţ. Omogenizaţi şi lăsaţi acoperit cu o farfurioară, într-un loc ferit, la cald. Amestecaţi mereu, pînă la topirea zahărului. La o săptămînă scoateţi lichidul, care a devenit acidulat. Se păstrează la rece.

 
Steliana Duduianu, Bucureşti. Pentru omlete cu mere aveţi nevoie de ingredientele următoare: 5 mere dulci, 4 ouă, o lingură de făină, vanilie, un praf de sare, ulei pentru prăjit.

Preparare: Radeţi merele şi scurgeţi-le uşor, cu mîna. Într-un vas bateţi ouăle cu sarea, vanilia şi făina. Încorporaţi merele şi amestecaţi. Prăjiţi pe ambele feţe, în ulei încins, cîte un polonic mic din compoziţie, obţinînd mai multe om­lete potri­vite ca grosime. Pudraţi-le cu zahăr vanilinat. Puteţi forma o prăjitură, dacă puneţi între ele nucă pisată, cu zahăr şi serviţi cu toppingul preferat.

×
Subiecte în articol: agenda