x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    27 Aug 2008   •   00:00

Ficăţei de pui cu stafide • Găluştele de ficat

“Nu uita că aroma brînzei şi a vinului depinde de tipul microorganismelor care le-au infectat”
Martin H. Fischer


Cristina Amariei, Piatra Neamţ. Pentru ficăţei de pui cu stafide aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 500 g ficăţei de pui, 250 g stafide, 500 ml vin roşu, 4 cepe, 200 g nuci, 250 g paste scurte, două căpăţîni de usturoi, 6 linguri de ulei, sare, piper.

Preparare: Tăiaţi ceapa în sferturi şi o înăbuşiţi în 4 linguri de ulei şi un praf de sare. Adăugaţi ficăţeii şi lăsaţi vasul la foc potrivit timp de cinci minute. Turnaţi vinul şi presăraţi stafidele, lăsaţi la fiert cinci minute, apoi adăugaţi nucile tăiate feliuţe. Dregeţi de sare şi piper. Fierbeţi pastele separat, strecuraţi-le şi le puneţi-le peste ficăţei. Amestecaţi uşor. Opriţi focul! În uleiul rămas prăjiţi uşor usturoiul tăiat feliuţe şi adăugaţi peste ficăţei în farfurie.

 

Georgeta Puşcaş, Bucureşti. Găluştele de ficat se prepară din următoarele ingredientele: 200 g ficat de pui, două ouă, o lingură de făină, o lingură de pesmet, o ceapă, o linguriţă cu vîrf de unt, o legătură de pătrunjel, sare şi piper.

Preparare: Se pun în apă clocotită ficatul şi ceapa, la fiert timp de 25 de minute. Se răceşte şi se curăţă de vinişoare, apoi se toacă mărunt. Într-un vas se freacă untul (ţinut la temperatura camerei) pînă se înmoaie, apoi se adaugă ficatul. Se omogenizează pînă se obţine o pastă moale la care se pun ouăle, pesmetul, făina, sarea, piperul şi pătrunjelul tocat fin. Se amestecă bine şi se formează găluşti mici, care se tăvălesc prin făină şi se introduc într-o cantitate de supă într-un vas separat. Se fierb 20 de minute, apoi se scot cu spumiera şi se pun în castron, în care se toarnă supă strecurată. Se presară verdeaţă. (V.B.)

×
Subiecte în articol: agenda