x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    10 Sep 2008   •   00:00

Găluşte de ficat • Rulouri • Spumă de mere

“Ordinea mîncărurilor trebuie să fie de la cele mai grele către cele mai uşoare”
Anonim

 
Georgeta Puşcaş, Bucureşti. Găluştele de ficat se prepară din: 200 g ficat de pui, două ouă, o lingură de făină, o lingură de pesmet, o ceapă, o linguriţă cu vîrf de unt, o legătură de pătrunjel, sare, piper.
Preparare: Se pun la fiert 25 de minute în apă clocotită ficatul şi ceapa. Se răceşte şi se curăţă de vinişoare, apoi se toacă mărunt. Untul se freacă pînă se înmoaie, apoi se adaugă ficatul şi se mixează pînă se obţine o pastă moale. Se pun ouăle, pesmetul, făina, sarea, piperul şi pătrunjelul tocat fin. Se amestecă bine şi se formează găluşte mici, care se tăvălesc prin făină, apoi se introduc într-o cantitate de supă într-un vas separat. Se fierb 20 de minute, apoi se scot cu spumiera şi se pun în castron, în care se toarnă supă strecurată. Se presară verdeaţă.


Mihaela Arsene, Urziceni. Rulourile pe care le doriţi se obţin din: 3 cartofi potriviţi, o cană de făină, două ouă, sare, piper, ulei pentru prăjit.
Preparare: Cartofii curăţaţi se fierb şi se fac piure. Într-un vas, se amestecă piureul cu ouăle, făina, sarea, piperul şi se obţine un aluat, dacă e prea moale se adaugă făină. Se întinde o foaie de 5 mm, se taie la lăţimea dorită benzi care apoi se scurtează. Se rulează benzile şi apoi se prăjesc în ulei încins.


Cristina Dumitrache, Alexandria. Spuma de mere se obţine din: 4 mere mari, 7 pastile de zaharină (după gust), două albuşuri, scorţişoară.
Preparare: Se spală merele şi se dau la copt într-o tavă, cu două căni de apă. Cînd s-au înmuiat se răcesc şi se dau prin sită. Albuşurile se bat spumă cu zaharina dizolvată în puţină apă, apoi se adaugă pasta de mere şi scorţişoara. Se serveşte rece, în cupe. (V.B.)

×
Subiecte în articol: agenda