Găluşte de ficat • Rulouri • Spumă de mere
“Ordinea mîncărurilor
trebuie să fie de la cele mai grele către cele mai uşoare”
Anonim
Georgeta Puşcaş, Bucureşti. Găluştele de ficat se prepară
din: 200 g ficat de pui, două ouă, o lingură de făină, o lingură de pesmet, o
ceapă, o linguriţă cu vîrf de unt, o legătură de pătrunjel, sare, piper.
Preparare: Se pun
la fiert 25 de minute în apă clocotită ficatul şi ceapa. Se răceşte şi se curăţă
de vinişoare, apoi se toacă mărunt. Untul se freacă pînă se înmoaie, apoi se
adaugă ficatul şi se mixează pînă se obţine o pastă moale. Se pun ouăle,
pesmetul, făina, sarea, piperul şi pătrunjelul tocat fin. Se amestecă bine şi
se formează găluşte mici, care se tăvălesc prin făină, apoi se introduc într-o
cantitate de supă într-un vas separat. Se fierb 20 de minute, apoi se scot cu
spumiera şi se pun în castron, în care se toarnă supă strecurată. Se presară
verdeaţă.
Mihaela Arsene, Urziceni. Rulourile pe care le doriţi se obţin
din: 3 cartofi potriviţi, o cană de făină, două ouă, sare, piper, ulei pentru
prăjit.
Preparare:
Cartofii curăţaţi se fierb şi se fac piure. Într-un vas, se amestecă piureul cu
ouăle, făina, sarea, piperul şi se obţine un aluat, dacă e prea moale se adaugă
făină. Se întinde o foaie de 5 mm, se taie la lăţimea dorită benzi care apoi se
scurtează. Se rulează benzile şi apoi se prăjesc în ulei încins.
Cristina Dumitrache, Alexandria.
Spuma de mere se obţine din: 4 mere mari, 7 pastile de zaharină (după gust),
două albuşuri, scorţişoară.
Preparare: Se
spală merele şi se dau la copt într-o tavă, cu două căni de apă. Cînd s-au
înmuiat se răcesc şi se dau prin sită. Albuşurile se bat spumă cu zaharina
dizolvată în puţină apă, apoi se adaugă pasta de mere şi scorţişoara. Se serveşte
rece, în cupe. (V.B.)