x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    24 Sep 2008   •   00:00

Piroşti • Grişul imperial • Sosul cu nuci

Ioana Mihalache, Cîmpina. Pentru piroşti aveţi nevoie de: 3 pahare de făină, 1/2 pahar de smîntînă, 3/4 pachet de unt, două ouă, un praf de sare.
Preparare: Într-un vas, se bat ouăle spumă şi se amestecă sarea, smîntîna, untul şi la sfîrşit făina. Se frămîntă bine şi, cînd compoziţia este omogenă, se pune în palmă, presărată cu făină, cîte o lingură din aluat şi se adaugă în mijloc umplutura dorită (de carne tocată sau brînză), apoi se strîng bine, cu degetele, marginile. Se pun într-o tavă tapetată cu făină, la copt, la foc potrivit pînă se rumenesc.

 
Cristina Damian, Bucureşti. Grişul imperial se pregăteşte din: 200 g griş, un l lapte, 100 g zahăr, un baton de vanilie, 6 ouă, 50 g fructe confiate, 3 felii de portocală, două felii de ananas, 50 g unt, 200 g frişcă, sare.
Preparare: Se taie bucăţele feliile de portocală şi ananas, apoi se pun împreună cu fructele confiate într-un vas. Se fierbe laptele cu vanilia şi se adaugă grişul în ploaie. Se mixează pînă devine o pastă şi se pun zahărul, sarea, după care se toarnă în alt vas în care se bate iar împreună cu gălbenuşurile. Albuşurile bătute, frişca şi fructele se încorporează uşor în griş. Se toarnă compoziţia într-o formă de budincă, unsă, şi se coace pe baie de apă, timp de 45-50 minute.


Adela Măruntu, Giurgiu. Pentru sosul cu nuci, vă trebuie: 500 ml lapte, două gălbenuşuri, 100 g zahăr, 150 g nuci rîşnite, o linguriţă de rom, un praf de sare.
Preparare: Se face o cremă din 3 linguri de lapte frecate cu nucile şi sarea. Gălbenuşurile şi zahărul se bat bine şi se amestecă în nuci. Laptele fierbinte se toarnă peste cremă şi se amestecă repede şi bine. Cînd se mai răceşte, se adaugă romul după gust. (V.B.)

 
“Oaspetele, ca şi peştele, nu stă multă vreme proaspăt”
Proverb german

×
Subiecte în articol: agenda