x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    15 Iul 2010   •   00:00
Ana Popescu, Bucureşti
Pentru a prepara papanaşi aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg brânză de vaci, 500 g făină, 5 ouă, un praf de sare, o mână zahăr şi o linguriţă bicarbonat de sodiu.

Preparare:
Amestecaţi toate ingredientele într-un castron şi lăsaţi la odihnit zece minute. Luaţi câte o bucată mică, din care confecţionaţi un covrigel. Puneţi-l pe planşetă pe puţină făină. Continuaţi până când terminaţi toată coca. Încingeţi ulei într-un vas curat şi adânc. Puneţi la prăjit doar câte şase bucăţi, pentru că se măresc. Scoateţi-i cu o spumieră şi pudraţi-i cu zahăr vanilinat. Îi puteţi servi şi cu dulceaţă.

Lucia Miroslav, Turnu-Severin
Vă oferim o reţetă de plăcintă cu migdale şi caise pentru care aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 500 g caise (piersici, prune), 50 g migdale neprăjite, 8 felii de franzelă sau cozonac, 3 ouă, 100 g zahăr pudră, 1 pacheţel zahăr vanilinat, 250 ml lapte, 100 g smântână, 60 g unt, 50 g ciocolată, un plic cu fulgi de cocos.

Preparare: Alegeţi caisele tari, nu prea coapte, le desfaceţi în jumătăţi, le scoateţi sâmburii. Tăiaţi coaja de la feliile de pâine sau cozonac, le ungeţi pe ambele părţi cu unt şi montaţi-le în tavă. Bateţi ouăle, împreună cu zahărul pudră şi cel vanilinat, adăugaţi smântâna şi apoi laptele, omogenizând bine. Turnaţi peste feliile din tavă, apoi montaţi jumătăţile de caise cu partea bombată în sus. Presăraţi cu migdalele tăiate felii subţiri şi daţi la cuptorul încins, la foc potrivit, pentru 30 de minute. Când s-a mai răcit radeţi ciocolată şi presăraţi fulgi de cocos. Tăiaţi după ce se răceşte.

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda