x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Operă de artă: Monopostul lui Schumi, dezmembrat şi expus în Anglia!

Operă de artă: Monopostul lui Schumi, dezmembrat şi expus în Anglia!

10 Mar 2011   •   15:20
Operă de artă: Monopostul lui Schumi, dezmembrat şi expus în Anglia!

Directorul executiv al echipei de Formula 1 Mercedes GP, Nick Fry, a avut o idee genială cu care şi-a surprins rivalii din "Marele Circ". El a fost de acord ca monopostul W01, pilotat de Michael Schumacher în sezonul trecut, în valoare de 30 de milioane de lire sterline, să fie dezmembrat şi expus în bucăţi!

Artistul olandez Paul Veroude a demontat cele 3.200 de piese componente ale monopostul Mercedes şi le-a suspendat cu ajutorul unor fire într-una dintre sălile expoziţiei Mercedes-Benz World care a fost organizată la circuitul englez Brooklands. Efectul obţinut este asemănător cu imaginea bolidului la câteva momente după o explozie.

Veroude a avut nevoie de foarte mult timp pentru a-şi definitiva opera de artă, însă nu atât de mult cât a fost necesar pentru construitea monopostului. Inginerii Mercedes au petrecut peste 90.000 de ore pentru a-l desena şi peste 200.000 de ore pentru a-l construi.

×