x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pauză de cafea

Pauză de cafea

de Carmen Dragan    |    02 Iul 2009   •   00:00

Vara, mai mult ca oricând, se impune a cunoaşte şi a respecta o serie de reguli de igienă elementară, deoarece în felul acesta putem preveni cele mai grave boli de sezon: toxiinfecţiile alimentare. Carnea reprezintă mediul cel mai prielnic de dezvoltare a microbilor şi de aceea trebuie gătită imediat după ce a fost cumpărată, dacă nu există posibilitatea de a o congela.



Peştele conservat prin sărare şi desărat trebuie, de asemenea, consumat rapid. O altă regulă este aceea de a nu folosi carnea animalelor tăiate clandestin. Mirosul fetid ori acru, culoarea vânătă sau roz pal, caracterul lipicios sunt câteva semne de alterare. Nu consumaţi conserve din cutii bombate, cu gust rânced şi miros înţepător. Laptele, ca şi carnea, reprezintă un mediu ideal pentru dezvoltarea microbilor. De aceea se va consuma numai fiert la 100OC sau pasteurizat la 80OC. Deoarece laptele bătut, frişca, brânza de vaci, smântâna sunt foarte uşor alterabile, ele vor fi consumate imediat, chiar dacă le putem păstra în frigider. Ouăle fierte pot fi consumate de la o zi la alta, cu condiţia să fie absolut proaspete. Zarzavaturile şi legumele, odată preparate, trebuie să fie consumate, iar fructele proaspete trebuie foarte bine spălate.

×
Subiecte în articol: pauza de cafea