x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Prima galerie de artă digitală din estul Europei

Prima galerie de artă digitală din estul Europei

10 Mai 2007   •   00:00

De puţin timp, Bucureştiul se poate măndri cu prima galerie de artă digitală din estul Europei. Galeria 115 este primul spaţiu din Romănia in care sunt expuse opere de artă digitală in forma lor finală ca lucrări imprimate pe pănză.

Află ce e nou

Galeria 115: imaginaţie, culoare, tehnologie

De puţin timp, Bucureştiul se poate măndri cu prima galerie de artă digitală din estul Europei. Galeria 115 este primul spaţiu din Romănia in care sunt expuse opere de artă digitală in forma lor finală ca lucrări imprimate pe pănză. „Am creat această galerie din dorinţa de a oferi artiştilor digitali din intreaga lume oportunitatea de a-şi expune operele şi pentru a-i putea oferi publicului romănesc acest nou tip de exprimare vizuală", ne-a spus Silvana Bratu, curatorul Galeriei 115.

ALT GEN DE ARTĂ...

Arta digitală, un curent nou pentru Romănia, aduce in prim-plan o expresie vizuală materializată in imagini imposibil de realizat cu mijloacele de creaţie tradiţionale. Pentru a o crea, artiştii digitali - pictori, ilustratori, designeri, graficieni sau modelatori 3D, se folosesc de pensule in versiuni electronice, filtre, lupe, nenumărate surse de informaţie şi tot felul de tehnici.

Prima colecţie prezentată in cadrul galeriei intitulate colecţia Art: PartTwo prezintă opere aparţinănd unui număr de 91 de artişti digitali din 34 de ţări. Lucrările sunt imprimate folosind tehnologii de ultimă oră de art-printing, in ediţie limitată de 115 exemplare, cu exclusivitate pentru Romănia şi sunt insoţite de certificat de autenticitate.

×