x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Salon BD - Nazdravanul Goorgoorlou

Salon BD - Nazdravanul Goorgoorlou

de Vali Ivan    |    29 Oct 2006   •   00:00
Salon BD - Nazdravanul Goorgoorlou

Personajul BD al Jurnalului National de duminica, Clanta, are un corespondent in Senegal. Se numeste Goorgoorlou, exista de 15 ani si este un adevarat simbol national.

AUTOR. T.T. Fons, omul care l-a creat pe Goorgoorlou
Personajul BD al Jurnalului National de duminica, Clanta, are un corespondent in Senegal. Se numeste Goorgoorlou, exista de 15 ani si este un adevarat simbol national.

Simpaticul si descurcaretul Goorgoorlou s-a nascut, asemeni lui Clanta, tot in paginile unui ziar, Le Cafard Libere. Timp de 15 ani, peripetiile sale au atras simpatia cititorilor si i-au adus o popularitate tot mai mare. A ajuns un adevarat simbol national si de curand este eroul principal al unui serial de televiziune, ceea ce constituie consacrarea suprema a unui "personaj de hartie". Asemeni lui Clanta, se confrunta cu situatii inedite, hazlii, inspirate din traiul compatriotilor sai, pe care incearca sa le rezolve intr-un mod personal, care starneste amuzamentul.

CREATOR. Goorgoorlou este creatia lui T.T. Fons, care din 1982 este caricaturistul editorialist al cotidianului Le Cafard Libere. Intr-o buna zi, T.T. Fons il imagineaza pe Goorgoorlou. Peripetiile acestuia vor fi adunate in paginile a noua albume BD, adevarate best-seller-uri la scara nationala. "Cred ca banda desenata, in orice tara, pentru a se face mai bine cunoscuta, trebuie sa impuna o locomotiva - un personaj care sa atraga atentia asupra fenomenului. Si cele mai bune exemple sunt Tintin in Belgia si Asterix in Franta", a declarat T.T. Fons, prezent la Salonul BD Bucuresti 2006.

OPINIE. Clanta a fost remarcat de T.T. Fons. "Am vazut planse cu acest tanar personaj atat in catalogul manifestarii, cat si in expozitie si imi place foarte mult. Sunt ferm convins ca el a cucerit deja cititorii romani si ca, in cativa ani, va fi la fel de renumit in Romania ca si Goorgoorlou in Senegal."

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul goorgoorlou