x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

de Sebastian S. Eduard    |    26 Mar 2010   •   00:00
Ştiri pe scurt
PREMII PENTRU OPEL ASTRA
Noua generaţie Opel Astra, recent lansat în România, a primit larga acceptare şi apreciere a publicului şi specialiştilor. Modelul a impresionat prin caracteristicile sale unice, precum aspectul special, parte din linia de design a Opel deschisă de modelul Insignia, inovaţiilor aduse în clasa compactă sau trenului de rulare FlexRide. La 14 martie s-au acordat premiile competiţiei organizate în cadrul "Premiilor Auto Mondial". Opel a câştigat cele mai importante distincţii, "Maşina nr. 1" pentru Opel Astra şi "Marca nr. 1". În perioada 1 septembrie 2009-18 februarie 2010, 29.874 de votanţi şi-au exprimat preferinţa pentru un model şi o marcă auto. Opel a cucerit ambele premii, cu 35% din voturi acordate de public lui Opel Astra şi 31% mărcii în cadrul competiţiei brandurilor. Noul Astra a primit şi titlul de "Maşina Anului 2010" acordat de Uniunea Ziariştilor şi Editorilor Auto din România, fiind declarat mai bun decât 35 de alte modele. De altfel, publicul român şi-a manifestat preferinţa pentru a zecea generaţie a Opel Astra în competiţiile organizate de site-urile automarket.ro, auto.ro şi drive-test.ro, Astra impunându-se prin design, raportul calitate/preţ şi "Best drive".
Titlul "Volanul de Aur", câştigat în acest an de Opel Astra, a fost acordat în urma votului a 40 de milioane de cititori europeni ai revistei AutoBild.

SERIA 5
Săptămâna trecută,la numai câteva zile de la debutul mondial de la Salonul Auto de la Geneva, premierele BMW au fost dezvăluite la showroom-ul Motor AG Piteşti. Admiratorii şi prietenii mărcii au asistat la dezvăluirea noul BMW Seria 5 Sedan (împreună cu facelift-urile modelelor BMW Seria 3 Coupe şi Seria 3 Cabrio). Aflat la a şasea generaţie, noului BMW Seria 5, unul dintre cele mai emblematice modele ale mărcii, se evidenţiază prin designul sportiv şi elegant, dinamica tipică BMW şi eficienţa de neegalat în segment. Noul BMW Seria 5 Sedan îşi face debutul cu un motor cu opt cilindri şi trei versiuni cu şase cilindri - toate pe benzină -, precum şi cu două variante diesel, cu şase cilindri.

CENTRU INFINITI
Şi pentru că tot vorbim zilele acestea despre lansări, Infiniti, brandul auto premium fabricat în totaliate în Japonia, a deschis primul "Centru Infiniti" din România ca parte a grupului AutoItalia. Centrul Infiniti Bucureşti este cel de-al 27-lea deschis de brandul Japonez în Europa şi va fi situat în una dintre cele mai moderne clădiri de birouri din Bucureşti, "City Gate Tower" în Piaţa Presei.

NISSAN ELECTRIC
Compania auto niponă Nissan, deţinută în proporţie de 44% de Renault, va produce o maşină electrică în Marea Britanie începând cu 2013, transmite Reuters. Nissan, al treilea producător auto nipon, va construi la uzina proprie din Sunderland modelul compact electric Leaf. Uzina britanică va avea iniţial o capacitate de 50.000 de maşini pe an. Marea Britanie devine, astfel, pentru compania japoneză al treilea centru de producţie de autovehicule cu emisii zero de dioxid de carbon. În prezent, Nissan produce Leaf în Japonia, iar în 2012 va începe fabricarea acestui model în SUA. Maşina va fi lansată la sfârşitul acestui an pe unele pieţe europene, în SUA şi Japonia.

×
Subiecte în articol: auto