x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Toyota Hilux

de Sebastian S. Eduard    |    09 Dec 2010   •   16:09
Toyota Hilux

141757-36-38tv-4.jpgPentru neiniţiaţi, Toyota Hilux este maşina cu care băieţii de la Top Gear au ajuns la Polul Nord. Nu vă dau adresa de YouTube, pentru că ştiu că veţi găsi şi singuri clipul. Răspunsul este DA. Este la fel de „mare” şi impozantă în rea­litate, mai bine finisată decât Mazda BT50 şi mai puţin accesorizată decât Nissan Navara. A ajuns la cea de-a şaptea generaţie, a primit şi un facelift – deci este un succes.

Să fim bine înţeleşi. Hilux-ul nu este o maşină „de fiţe”. Nu este o maşină de oraş, nu ne dăm cu ea pe Dorobanţi să o ambalăm să le tremure fetelor linguriţa din ceşcuţă. Este o maşină pe care ai luat-o pentru muncă şi îşi va face treaba cu prisosinţă. Taman de aceea dacă am rupe-o în piese şi am îngropa-o într-o băltoacă de ulei, apoi peste 50 de ani am asambla-o... probabil ar porni de la prima cheie. Nu este un pariu, este sentimentul de durabilitate inspirat de model.

Drăguţ este că ai de ales dintre mai multe variante Hilux. Cu cabină dublă sau fără, cutie automată sau manuală, 144 sau 170 de cai. Oricum ai lua-o, ţi se pare foarte cool. Unde mai pui că peste câteva zile sau săptămâni invariabil va ninge şi vei avea de ales între a te uita la ştirile de la televizor şi a trage o fugă până la munte. Cu bagaje, familie, câine şi tot ce mai doreşti...

Noi am testat
Motorizare: 2.5D/144CP
Acceleraţie: 0-100 km/h: 12.5 s
 Viteza maximă: 170 km/h
Cutie: 5M/T

 

Auto+Artă=Love
BMW. A doua ediţie Visualart Challenge, care s-a desfăşurat în interva­lul octombrie-noiembrie 2010, a propus participanţilor o temă de creaţie, lăsând libertate totală pentru alegerea modului de exprimare. Competiţia din acest an a avut ca temă „Viteza” şi a atras peste 90 de participanţi cu pes­te 120 de lucrări variate – de la sculptură la desen, fotografie, pictură sau animaţii 3D şi scurt metraje. Rezulta­tul a fost o interpretare deosebit de variată a conceptului de „Viteză”, iar cele mai bune lucrări sunt reunite într-o primă expoziţie la librăria Triptic, Str. Alecu Russo nr. 8, în perioada 6-20 de­cembrie. Alexandru Mirea, ocupantul primului loc şi câştigătorul unui premiu de 2.500 de Euro, a convins juriul cu o sculptură de peste şase me­tri lungime reprezentând un re­chin. Lu­cra­rea foloseşte creativ com­ponen­te de BMW, metal şi cauciuc pentru a crea un automobil care se transformă treptat în rechin – evo­când grila radiatorului modelelor clasice ale mărcii.

Toyota. Pe de altă parte, Toyota propune copiilor participarea la com­petiţia „Dream Car Art Contest”. Concursul este destinat co­piilor cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani care îşi tri­mit desenele până la data de 15 februarie 2011 la sediul Toyota Ro­mânia şi local în ţară la toţi repre­zentanţii Toyota. Principalul scop al acestui concurs este de a stimula imaginaţia şi creativitatea copiilor pentru ca aceştia să îşi exprime viziunile cu privire la un viitor mai bun. De­se­nând maşina visurilor în anii urmă­tori, micii artişti au astfel oportunitatea de a-şi dezvolta interesul pentru maşini şi să înţeleagă mai bine bucuria şi importanţa unui vis.

×
Subiecte în articol: auto&moto